14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos exigeix ajuts per pal·liar les greus conseqüències en les explotacions de flor i planta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos exigeix al Departament d’Agricultura i al Ministeri d’Agricultura que estableixin, en el marc de la nova regulació anunciada per la Comissió Europea d’ajuts de minimis  al sector agrari, ajuts per a les explotacions catalanes productores de flor i planta ornamental arran de les greus conseqüències econòmiques que els comporta l’estat d’alarma, ja que en els mesos de març, abril i maig concentren entre dues terceres parts i el 90% de la comercialització anual.

D’aquesta manera, com a conseqüència de la situació generada al sector agrari per la crisi de la covid-19, el sector podria assolir temporalment 100.000 euros per explotació. Aquest ajut mensual seria adequat tenint en compte l’enorme pèrdua d’ingressos que estan patint aquestes explotacions, quan la major part de les despeses anuals ja s’han fet per obtenir la collita que en aquesta època es comercialitza. El sindicat demana a les administracions que tramitin aquest ajut en cas de no aconseguir, per part de la Unió Europea la declaració de pertorbació de mercat i l’establiment de les mesures de suport previstes a l’organització comuna de mercats dels productes agraris per aquestes situacions.

D’altra banda, Unió de Pagesos celebra que el Govern de la Generalitat hagi modificat el Decret Llei 7/2020, de 17 de març, mitjançant el Decret Llei 8/2020, de 24 de març, que permet la flexibilització dels criteris per accedir als ajuts extraordinaris per als autònoms, entre altres, els agropecuaris afectats pel tancament de determinats canals comercials. En el criteri inicial només eren beneficiaris els autònoms d’activitats de les quals s’ha decretat el tancament arran de la covid-19. Aquesta situació comportava l’exclusió dels autònoms de la Seguretat Social agropecuaris dedicats a l’alimentació de produccions destinades bàsicament al canal HORECA (hostaleria, restauració i cafeteria), com els calçots o altres petites produccions de qualitat.

El sindicat considera que només d’aquesta manera s’aconsegueix un tractament no discriminatori entre autònoms amb el mateix grau de reducció en l’activitat econòmica, tot i que per al sector productor de la flor i planta ornamental l’ajut general als autònoms establert pel Govern de la Generalitat els és insuficient.

Redacció – Josep Villa González

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -