14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos considera insuficient la pròrroga per passar la ITV de maquinària agrícola

La pròrroga és fins el 10 de novembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos considera que la pròrroga perquè la maquinària agrícola pugui passar la ITV, fins el 10 de novembre, no serà suficient i no descarta continuar defensant l’any de moratòria en cas que les estacions d’ITV no puguin absorbir tota la demanda com a conseqüència de l’acumulació per l’aturada d’activitat a causa de la pandèmia.

El sindicat va demanar el 22 d’abril al Ministeri d’Indústria un any de moratòria per passar la ITV en la maquinària agrícola de la pagesia, a causa del tancament de les estacions d’ITV per l’estat d’alarma. Les estacions mòbils per a la ITV en la maquinària agrícola acostumen a passar un cop a l’any en els diversos municipis, i el seu tancament preveia que no podrien passar pels que tenien programats durant el període en el qual se’ls va prohibir obrir. En aquest sentit, l’ordre SND/413/2020, de 15 de maig, per la qual s’estableixen mesures especials per a la ITV de vehicles, va suposar un avenç al regular una pròrroga específica fins el 10 de novembre.

No obstant això, Unió de Pagesos veu difícil que les empreses que efectuen les inspeccions puguin fer la reprogramació i anar a tots els municipis previstos des del 14 de març, data en la que es van tancar les ITV fins el 11 de maig, data en la que es van a tornar a obrir per als municipis en la fase 1 de confinament, ja que alhora hauran d’atendre les visites previstes en els municipis abans de l’estat d’alarma.

A més, el sindicat considera que la pròrroga atorgada fins el 10 de novembre possibilita que la maquinària agrícola, que ja no es tornarà a usar fins a la propera campanya agrícola i que, per tant, no circularà, pugui esperar a l’any vinent a passar la ITV, atès que no és il·legal tenir maquinària agrícola que no ha passat la ITV sinó la seva circulació per vies públiques. Per tant, Unió de Pagesos no descarta insistir a demanar l’any de moratòria en cas de que no es puguin fer totes les inspeccions.

Unió de Pagesos ha demanat al Ministeri d’Agricultura que també prorrogui les inspeccions en els equips de tractament de productes fitosanitaris que no s’han pogut inspeccionar durant el període de tancament per la pandèmia, tal com ja ho ha fet el Ministeri d’Indústria. Des del novembre del 2016, els equips d’aplicació de fitosanitaris també tenen l’obligació de passar una inspecció tècnica per complir amb la normativa de l’ús sostenible de productes fitosanitaris (excepte les carretes de menys de 100 litres i motxilles).

Finalment, el sindicat demanarà a Indústria que, per al càlcul del termini de validesa de la ITV, es tingui en compte la data a partir de la qual l’usuari pot tornar a passar-la per a tots aquells certificats que han caducat durant el període en el qual les ITV han estat tancades i no la data de caducitat del certificat, tal i com ha indicat el Ministeri, atès que la ITV no s’ha pogut passar per una decisió aliena a la voluntat de l’usuari.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -