14.3 C
Amposta

Una vintena d’embarcacions participaran aquest cap de setmana en la XVIII Trobada Vela Llatina al golf de Sant Jordi

La trobada, organitzada per l’Associació de Vela Llatina la Cala, començarà avui divendres amb l’habitual concurs de cuina marinera d’un ranxo de cranc blau

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ametlla de Mar celebrarà, aquest cap de setmana, la XVIII Trobada de Vela Llatina al Golf Sant Jordi. Desenes de persones es reuniran per compartir el seu interès a aquest tipus de navegació amb una vintena d’embarcacions, entre les quals destaca la ‘Francisca de Calafell’, una recreació de la última barca de pesca que va morir a la sorra de Calafell.

Aquesta embarcació serà la convidada d’honor d’aquesta edició, que farà la seva primera sortida fins la Cala, però també participaran altres embarcacions de Palamós, Calafell, Torredembarra, Cambrils i Albufera. A més, es comptarà amb la presència dels seus agermanats de Sanary-sur-mer (França).

La trobada, organitzada per l’Associació de Vela Llatina la Cala, començarà avui divendres amb l’habitual concurs de cuina marinera d’un ranxo de cranc blau i un sopar de germanor pels participants. 

Dissabte serà el dia principal de la trobada amb la presentació de l’últim treball de l’associació, el bastiment Toni Sisterna 1954 del mestre d’aixa de palma, Pau Ferrer Garcia (1904-1982), que ha estat restaurat recentment. 

El secretari de l’Associació de Vela Llatina la Cala, Joan Muñoz, explica que, “la voluntat és continuar recuperant embarcacions per mantenir i recuperar aquest patrimoni que s’estava perdent”.

Dissabte durant al matí s’hissaran veles i els participants podran fer navegada lliure. Després hi haurà un dinar pels participants. A la tarda, es farà una recreació històrica dels templers. I per últim, un sopar pels participants. Diumenge, la trobada clourà amb una Ruta d’Art Urbà pels carrers de l’Ametlla de Mar, per veure les creacions artístiques del Festival Efímurs.

Passat l’estiu, l’associació començarà uns cursos d’iniciació de vela llatina, amb la col·laboració de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, per ensenyar aquest tradicional estil a nous navegants.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -