14.3 C
Amposta

Una jove dissenyadora flixanca crea un joc de taula i busca finançament per fer-lo realitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Mariona Rius, una jove dissenyadora de Flix (Ribera d’Ebre), resident a Barcelona, és l’autora i il·lustradora d’un joc de taula anomenat Burn the Festival (BTF). És un joc de cartes al qual poden jugar de dues a sis persones. És fàcil d’aprendre i les partides son ràpides i és un joc que, segons ha explicat a Imagina Ràdio la seua autora, “enganxa tant als que juguen a jocs de taula com als que no”.

És un joc molt divertit on hauràs de generar-te la història més èpica en un festival a mesura que vas aconseguint cartes d’experiència per ser el conill més molest del festival, però s’ha d’anar amb compte, ja que no és tan simple. Els teus “amics” estaran preparats per llençar cartes que et prohibiran jugar o inclús t’eliminaran alguns torns.

El joc “Burn the Festival” | Foto: Pau Martí

Un dels aspectes més cridaners del joc és l’art i les il·lustracions, que son de la mateixa autora, i han estat nominats al concurs d’il·lustracions del DAU Barcelona 2021. Sens dubte Burn the Festival compleix l’objectiu de ser un joc molt colorit i cridaner.

Rius va fer el Grau de Disseny i al tercer any, l’any 2016, els van fer crear un joc de taula cooperatiu per una assignatura. Malgrat que va tenir bons resultats, no li va semblar un “bon joc” i va decidir que algun dia en faria un que si ho fos. Segons explica la jove flixanca, “un dia en despertar-me tenia la idea al cap sencera, una que no s’assemblava gens al joc que és ara, però vaig començar a treballar-hi fins al dia d’avui que encara hi faig canvis”.

La idea va començar fa un any, al novembre de l’any passat, i li va donar voltes fins que va crear al mes de febrer d’enguany la idea actual. Des d’aleshores fins ara, entre il·lustrar, maquetar, fer proves de colors, registrar la marca i tot el que comporta crear un joc, han sigut deu mesos molt intensos.

Mariona Rius ha estat molts mesos treballant i a l’hora d’arribar al final, falta el finançament, una part fonamental per fer-lo realitat. Per aquest motiu ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami. La campanya va començar el 4 de novembre i estarà activa fins al 14 de desembre. Si inverteixes 16 euros (enviament inclòs) podràs rebre el joc a casa a partir del març del 2022.

Mariona Rius, creadora del joc | Foto: Pau Martí

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -