14.3 C
Amposta

Una delegació canareva es reuneix amb el Ministeri d’Agricultura per la crisi dels cítrics

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Una delegació del consistori canareu i de productors de cítrics del municipi es van reunir dijous passat amb el secretari d’Estat d’Agricultura, Fernando Miranda i el seu equip tècnic. L’objectiu de la trobada era traslladar-los la situació que pateix Alcanar com a conseqüència de la crisi citrícola, una situació que no és únicament conseqüència de l’acord comercial amb els països de l’Àfrica meridional, així com plantejar-los possibles línies d’actuació.

A més de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig i el regidor d’Agricultura, Jordi Monfort, van desplaçar-se a Madrid els representants de la Cooperativa Exportadora d’Agris Alcanar, Federico Tarazona i Josep Antoni Garriga, i de Vivers Alcanar, Josep Gil.

També va participar en la reunió el senador d’ERC Miquel Aubà que el passat mes de gener es va reunir amb el sector citrícola a Alcanar i ha adreçat diverses preguntes a l’estat espanyol sobre les conseqüències econòmiques i mediambientals del tractat de lliure comerç. En aquest sentit, una de les peticions que van traslladar al secretari d’Estat d’Agricultura és que es reforcen les mesures de control fitosanitàries de les importacions per tal d’augmentar la seguretat de les plantacions citrícoles i la seguretat alimentària dels consumidors.  “El sector reclama que hi haja un reforç de les mesures de control fitosanitàries per competir amb igualtat de condicions amb la resta de països i  per tal que la gent del territori puga treballar en l’agricultura i guanyar-se la vida”, ha manifestat l’alcalde d’Alcanar.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -