14.3 C
Amposta

Una Clínica Veterinària de Tortosa alerta del perill de la processionària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La processionària del pi o arna del pi és un insecte lepidòpter de la família Thaumatopoeidae. Habita la conca mediterrània i és una important plaga per a algunes espècies d’arbres, sobretot pins. La seua presència causa greus danys als arbres, ja que a més de l’aspecte estètic, es debiliten per la defoliació, queden desprotegits de cara a l’atac d’altres plagues i poden arribar a morir. A més, la pilositat de la seua part dorsal provoca una forta urticària i al·lèrgies a persones i animals.

Ahir l’Hospital Veterinari Oftevet de Tortosa va alertar a través de les seues xarxes socials de la presència de la processionària a les zones de pins del municipi, ja que és l’època en la qual surten dels nius. És molt perillosa per als animals domèstics i asseguren que aquest passat cap de setmana van tenir 5 urgències per aquest motiu. Fan una crida a tothom a portar ràpidament al veterinari a aquells animals els quals es cregui que han entrat en contacte amb aquests cucs.

Per saber si el gos ha estat en contacte amb la processionària, cal veure si hi ha alguna inflamació a la cara, les parpelles, la llengua, els llavis o la mucosa oral, abundant salivació o si l’animal expressa dolor. Una de les primeres actuacions que podem dur a terme és netejar la part afectada amb aigua tèbia, però cal anar al veterinari. Una ràpida actuació veterinària és bàsica per controlar el quadre clínic i evitar complicacions.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -