14.3 C
Amposta

Una cinquantena de nens i nenes s’acomiaden del casal d’estiu de Riba-roja d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Últim dia avui del casal d’estiu que durant les darreres sis setmanes ha reunit mig centenar de nens i nenes de Riba-roja amb activitats al voltant de les civilitzacions i cultures del món, i que ha permès als petits veïns del poble conèixer millor i reflexionar també sobre la societat local, apropant-se al model polític, de convivència, místic, festes i tradicions riba-rojanes.

Un bany de positivisme i valors que en paraules de la regidora de Joventut, Maria Franquet, ha estat “tot un èxit. Molts nens i nenes que s’apuntaven per una setmana, han repetit de lo bé que s’ho han passat, alguns fins i tot cada setmana, més enllà dels dies que havien de fer activitat perquè els pares treballaven i les famílies no podien estar amb ells. Els mateixos nens han volgut venir al casal. Estem molt contentes!”.

Manualitats i activitats amb materials reciclats Enguany, com a novetat, el casal d’estiu s’ha celebrat a l’escola i l’entrada dels nens al matí ha estat esglaonada, tenint en compte que és temps de vacances i la canalla porten un altre ritme al del curs escolar. Cada dia, la primera hora, mentre anaven arribant, l’han dedicat a dibuixar, fer construccions, puzles, joc lliure… per després començar les activitats dirigides, molt enfocades al reciclatge i les manualitats, tot fet amb materials que les mateixes famílies han anat portant de casa: rellotges amb cartó reciclat i xapes de begudes, cucs amb taps reciclats, pedres pintades per transformarles en personatges de contes que havien d’explicar, taller de reaprofitament alimentari, construcció d’una haima per parlar de les societats nòmades, cabanes d’indis amb teles cedides per una veïna, llibreta de viatge feta amb brics i mapes antics reciclats de l’escola, etc.

“En lloc de llançar-ho a la brossa li hem donat un altre ús, si no llancem tantes coses que no quedarà res”, diu la Txell, de 6 anys, explicant com va construir uns timbals i unes maraques amb cartons i plàstics reciclats de casa. Els petits ho tenen clar: “S’ha de reciclar, si no he vist a la tele que els plàstics van al mar, tot s’embruta i els peixos moren”, explica el Guifré, també amb 6 anys i que a casa ja havia fet un tambor també. A més, els participants s’han anat a refrescar a la piscina i no ha faltat la típica samarreta del casal d’estiu, i fins i tot una gorra, amb el lema que els mateixos nens i nenes van escollir la primera setmana en assemblea: SOMRIU. “Somriu perquè el nostre poble té riu i perquè aquí venim a passar-ho bé”, expliquen el Rubén i el Gil, que, amb el grup dels nens més grans del casal, la primera setmana va construir una fàbrica de bales.

Bon ambient i valors

De fet, el nom amb el qual han batejat el casal d’estiu és el millor exemple del bon rotllo que s’hi ha respirat. “Des de bon començament teníem molt clar que volíem molta diversió i baralles zero, per això hem impregnat de valors totes les activitats que hem fet. Hem treballat moltíssim el respecte i la convivència entre els nens, així que de mica en mica, sent intransigents i amb les no baralles com a ètica del casal, hem aconseguit que els nens s’ajudin entre ells, que els grans s’impliquin amb els petits i que hi hagi hagut molt bon ambient”, diu la directora del casal d’estiu, Roser Gay.

La Roser, il·lustradora de professió, parla d’”objectiu aconseguit”, referint-se que durant les sis setmanes de casal “hem estat una petita societat pacífica i col·laborativa”. Per fer-ho possible, ha comptat amb el treball de dues monitores i una ajudant per conduir les activitats, unes activitats que han anat gravant i que una de les monitores, la Paula, ha muntat en un vídeo que aquest migdia es projecta a la festa final per acomiadar aquesta edició del casal d’estiu amb un bon SOMRIUre.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -