14.3 C
Amposta

Un vídeo simbòlic i trencador protagonitza la campanya “Al Montsià en Català”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Al Montsià en Català”, és el lema de la campanya que ha impulsat el Consell Comarcal del Montsià per promocionar la llengua catalana a la comarca, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. El vídeo principal, simbòlic i trencador, va acompanyat de quatre càpsules audiovisuals i tenen com a objectius potenciar l’ús de la llengua catalana davant els nouvinguts, destacar el català com a eina d’inclusió social i enfortir l’autoestima de la identitat cultural montsianenca.

Segons Àlex Espuny, codirector de Lokomotoraful, “és un vídeo carregat de simbolismes amb un estil trencador. A través d’un referent lingüístic i literari de la nostra terra com és Sebastià Juan Arbó hem volgut explicar les nostres singularitats. Volem interpel·lar a molta gent, sobretot al jovent, però també a la gent adulta que son els qui han defensat la llengua fins ara”.

L’audiovisual s’enviarà durant els pròxims dies als diferents centres educatius del Montsià. Actualment, les Terres de l’Ebre son el territori de Catalunya que més usa el català en el dia a dia. De fet, segons la Direcció General de Política Lingüística a l’Ebre gairebé el 90% de la població ebrenca el parla cada dia.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -