Aquest dimarts a la tarda l’Institut de l’Ebre i l’Hospital Santa Creu han presentat, a la sala d’actes del centre educatiu, un vídeo musical que pretén lluitar contra els prejudicis i els estereotips de l’envelliment. Aquest projecte audiovisual sona al ritme de la cançó “Sentir me viu” de Joan Rovira i té com a protagonistes les persones usuàries i ingressades, així com els treballadors i treballadores del centre de salut pública i de titularitat municipal.
Els professionals encarregats de dur a terme el procés de preproducció, de gravació i d’edició han estat els estudiants del CFGS Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles de l’Institut de l’Ebre. Per la seva banda, el professor del centre educatiu, Santi Valldepérez, ha volgut destacar la importància d’aquest projecte de col·laboració. «Aquesta iniciativa ha estat un aprenentatge de vida, ja que diferents generacions han intercanviat experiències i ha permès crear sinergies positives en aquest projecte», ha destacat Valldepérez.
D’altra banda, el director del vídeo musical, Raúl Falcó, i l’adjunt de direcció, Verònica Ojeda, han posat de manifest les tasques que van haver de desenvolupar, tot seguint els requeriments de l’Hospital Santa Creu. «Ha estat una experiència molt gratificant i ens hem sentit molt recolzats en tot moment», han subratllat.
Pel que fa a l’Hospital Santa Creu, el director assistencial, Francesc Riba, ha posat sobre la taula la necessitat de combatre l’edatisme des de totes les entitats i institucions. Actualment, 1 de cada 5 persones tenen més de 65 anys, mentre que s’espera que al 2050 siguin 1 de cada 3. «Hem de treballar plegats per una societat longeva que aposti per promoure un envelliment divers, saludable i digne», ha remarcat Riba, «hem de veure l’envelliment com una oportunitat, ja que en un futur serà el principal motor de canvi de la nostra societat». D’altra banda, un dels protagonistes del vídeo musical i usuari del Centre de Dia, Juan José Portalés, ha volgut ressaltar la tasca de l’alumnat del centre educatiu, «ens ho van passar d’allò més bé, les activitats que compartim amb el jovent ens permeten explicar la nostra història de vida i, alhora, teixir noves relacions i amistats».
Així mateix, la directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha agraït l’esforç i la dedicació del professorat i l’alumnat de l’Institut de l’Ebre, així com ha recordat altres col·laboracions amb aquest centre educatiu. «El nostre centre treballa de la mà amb l’Institut de l’Ebre en diversos programes, és una manera de transferir coneixement i d’atreure i retenir el talent del territori», ha emfatitzat Villarroya, «també vull assenyalar el projecte gràfic de retolació de les portes hospitalàries, a càrrec de l’alumnat de CFGM de Preimpressió digital i el CFGS Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia, que humanitza encara més les estades de les persones ingressades».
https://drive.google.com/file/d/1jiS0bWMlUHzNqT4VbJapZrNc0HX4iQKw/view
Finalment, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha apuntat la importància de teixir ponts de col·laboració entre institucions com l’Hospital Santa Creu i l’Institut de l’Ebre. “Projectes com aquest permeten potenciar el desenvolupament professional i personal i, a la vegada, ratificar aquests centres com a màxims referents al territori en els respectius àmbits d’actuació”, ha conclòs Jordan.
Redacció