14.3 C
Amposta

Un veí alemany de la Selleta (Alcanar) guanya el premi Nobel de Química de 2021

List ha passat part de la seua infantesa a la Salleta

El més vist

- Advertisement -
L’alemany Benjamin List ha estat guardonat amb el premi Nobel de Química de 2021, juntament amb l’escocés David W.C. MacMillan, de la Universitat de Princeton, pel descobriment i desenvolupament de l’organocatàlisi asimètrica.
- Advertisement -

La notícia toca a la població d’Alcanar ja que List és un dels alemanys que visiten cada estiu la urbanització de la Selleta, on també ha passat part de la seua infantesa.

La seva mare, Heidi List, una reconeguda arquitecta de Frankfurt, va ser una de les primeres persones en habitar aquesta urbanització passant-hi també llargues temporades. A més,  ha participat en diferents activitats de la població, com la mostra Arts i flors als balcons.
Benjamin List és un dels directors del Max Planck Institute for Coal Research, i professor de Química Orgànica a la Universitat de Colònia.  El descobriment de List va sorgir buscant una petita molècula que funcionés com un enzim i ho va provar amb la prolina, un aminoàcid que forma part de l’estructura dels enzims, i que va funcionar.
Ara, gràcies a aquest descobriment, es podrà sintetizar només la versió que interessi de les dues possibles molècules asimètriques en cada cas, i no la de la seua imatge especular.
Aquesta nova eina de síntesi molecular és un gran benefici per a la humanitat, perquè contribueix a una producció de molècules orgàniques a partir d’altres molècules orgàniques més ecològica i eficient. És una química molt més sostenible que la basada en la catàlisi per platí o or.
El premi està dotat de 10 milions de corones sueques, el que equivaldria a 980.000€.
Redacció- Ll. F
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -