14.3 C
Amposta

Un projecte innovador vol donar a conèixer el vessant més personal de la Batalla de l’Ebre

"Marcats pel 38" és un projecte impulsat per Enric Ubalde Julià: "El projecte es desmarca del que hi ha hagut fins ara en matèria de Batalla de l'Ebre"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Marcats pel 38” és un projecte que neix amb l’objectiu d’aproximar la Batalla de l’Ebre des d’una perspectiva social i comunitària. El seu impulsor és Enric Ubalde Julià, un corberà de 30 anys que afirma que encara ara la Batalla de l’Ebre i els seus vestigis són una realitat per a les noves generacions a la Terra Alta. “Quasi tots hem nascut amb familiars que hi van lluitar, i quasi tots tenim històries familiars relacionades”, explica Ubalde a Imagina Ràdio.

Darrere de “Marcats pel 38” hi ha Enric Ubalde com a promotor de la idea, tot i que al ser un projecte que té particularitats socials, com ara en creació d’audiovisuals o també recuperació d’espais, hi ha més persones darrere que ajuden en el seu funcionament. Per a fer-ho possible i tenir els recursos necessaris, el projecte consta paral·lelament de rutes guiades pels llocs més emblemàtics de la batalla, on la cultura popular ja és molt present en el discurs. També ofereix fusions de conceptes, de batalla amb altres motors turístics de la zona com l’enoturisme i l’oleoturisme, oferint així experiències més completes. En definitiva, “Marcats pel 38” és sinònim de lluita pel patrimoni terraltí i perquè aquest tingui l’altaveu i el lloc que es mereix.

S’adreça al públic en general, ja que segons Ubalde, “creiem que el patrimoni amb el qual treballem és de tots i hauria de ser una responsabilitat conèixer-ho, i intentar comprendre’l per evitar repetir errors del passat”.

El projecte es desmarca del que hi ha hagut fins ara en matèria de Batalla de l’Ebre. Volem aproximar la història, des d’una contextualització històrica, però també integrant en tots els nostres discursos les històries i anècdotes populars, històricament infravalorades, però que ajuden a entendre el conflicte des d’un vessant més pròxim“, explica el seu creador.

Ja amb l’inici del projecte, Enric Ubalde ha rebut trucades de diferents pobles explicant detalls familiars o no, que han permès encara avui descobrir aspectes de la batalla desconeguts pel públic en general. La idea va sorgir per un interès pel conflicte, però el factor determinant va ser anar coneixent gent, històries, anècdotes, que ell considerava que no podien quedar en l’oblit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcats pel 38 (@marcatspel38)

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -