14.3 C
Amposta

Un petit cicló quasi tropical podria afectar el Delta de l’Ebre aquest dimarts

La formació d’una pertorbació quasi tropical podria donar lloc a precipitació intensa, vent fort i onatge alterat a la costa de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el solc que ha afectat afectat Catalunya aquest dilluns es tancarà i formarà una baixa en altura, la qual tindrà reflex a nivell de superfície amb la formació d’una pertorbació de cara a aquest dimarts al migdia. A partir d’aquest moment, els models meteorològics mostren molta dispersió. Malgrat tot, alguna de les simulacions apunta la possibilitat que dimarts a la nit s’aprofundeixi força entre les Illes Balears i el litoral català, sobretot de la costa ebrenca. En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical. Aquest tipus de baixa es dona poc sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.

Pel que fa a la seua possible afectació a Catalunya, amb els mapes actuals es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres. A més, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 mentres al Delta de l’Ebre i al Delta del Llobregat. Hi ha avisos activats del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja aquest dimarts al Baix Ebre i al Montsià i avisos de mala mar a la costa d’aquestes dues comarques.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat de pluja i estat de la mar. A causa de la variabilitat en la situació meteorològica, en especial amb situacions de baixes mediterrànies aïllades, caldrà seguir atentament les següents actualitzacions de la predicció.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -