14.3 C
Amposta

Un periodista ebrenc i la seva parella, encallats a Ucraïna amb el seu nadó de gestació subrogada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una quarantena de famílies espanyoles fa setmanes que esperen a Ucraïna per registrar els nadons nascuts en aquell país per gestació subrogada i poder tornar. Una parella de Tarragona, la Mar Cirera i en Sergi Casado, tots dos periodistes i impulsors del portal Circdelacultura.com, han parlat en nom de les famílies que es troben en aquesta situació i lamenten en declaracions a l’ACN, que el Ministeri de Justícia hagi canviat de criteri tres vegades, i ha reclamat “una solució clara” per saber què han de fer per tornar a casa.

Dissabte passat el ministeri va anunciar que deixava sense efecte la instrucció de la Direcció General de Registres i del Notariat on s’obria la porta a inscriure els nadons amb una prova d’ADN. “Ara no sabem què és el que hem de fer”, lamenten. Algunes famílies fa més de dos mesos que estan a Kiev, explica en Sergi, i el pas de les setmanes “genera un estat d’estrès i d’ansietat, que va afegit a la incomunicació o a la no solució que ens donen des del govern espanyol”. També ha sumat a tot plegat un sentiment “d’incertesa, raresa i indefensió”.

El Ministeri de Justícia va anunciar dissabte passat que deixava sense efectes la instrucció de la Direcció General de Registres i del Notariat enviada als registres consulats, que obria la porta a la inscripció dels nadons concebuts a l’estranger per gestació subrogada amb una prova d’ADN que certifiqués la paternitat o maternitat d’un dels progenitors. A la mateixa nota el govern espanyol recordava que la gestació subrogada és una pràctica “prohibida” a Espanya i es comprometia a perseguir les agències que ofereixen aquests serveis.

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -