14.3 C
Amposta

Un nou temporal de mar provoca l’enèsim trencament de la Barra del Trabucador

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un nou trencament de la Barra del Trabucador causat pel temporal Filomena, ha destapat la capsa dels trons al Delta de l’Ebre. El temporal de mar ha fet que avui al voltant de les 13.00 h, la primera meitat la barra del Trabucador ja estigués quasi totalment inundada i presentés multitud de trencaments i perforacions del mar. A la segona meitat de la barra, la circulació és impossible amb un trencament profund.

La pujada del mar és molt marcada i per moments s’inunda cada cop més. Les previsions per aquesta nit són molt dolentes i l’onatge de 4 a 5 metres d’alçada previst pot provocar una pujada del nivell del mar d’uns 40 cm.
Davant d’aquest panorama les Salines de la Trinitat han tornat a veure’s afectades i
perjudicades i veurem quina és l’afectació final, tant pel que fa a l’accés a les nostres
instal·lacions, com a la nostra activitat econòmica.

Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, empresa que gestiona les Salines de la Trinitat, ha explicat que, “malauradament en aquesta ocasió el temporal és de força intensitat i ja ha trencat la barra del Trabucador. Encara no hem fet una valoració dels danys, cosa que farem quan puguem entrar, tot i que les afectacions preveiem que siguin serioses”.

Segons Sucarrats, “el més trist de tot és veure com les administracions, tant l’Estat com
la Generalitat es van tirant les culpes d’uns als altres, mentre la veritat és que no estan fent res al Delta de l’Ebre. És una vergonya veure la inacció per part de les dues administracions i en particular de la Generalitat de Catalunya, que té una partida de 6 milions d’euros per actuar al Delta de l’Ebre i ara posa l’excusa que no tenen el permís
del govern de l’estat per fer aquestes actuacions d’emergència”.

El gerent d’Infosa argumenta que, “al Delta de l’Ebre la gent està cansada d’aquesta
manca de responsabilitat de les administracions i més concretament de la Generalitat, i
que se’ns enganyi constantment, amagant una manca de voluntat política per fer res al
Delta de l’Ebre, que està deixat de la mà de les administracions”.

Així i tot, Sucarrats ha volgut destacar que, “l’única administració que ha fet alguna cosa, ha estat el govern central a través de Costes. És veritat que la inversió feta ha estat insuficient com s’ha demostrat amb els darrers temporals, però és l’única que ha fet quelcom. En canvi la Generalitat fins ara només ha fet que queixar-se, donar les
culpes a Madrid i ser incapaços de fer res al Delta. També és una vergonya que l’Estat
no es prengui seriosament la pèrdua d'un espai tan valuós. Estem abandonats”.

El responsable de la gestió de les Salines manté que, “nosaltres com a Infosa continuarem fent tots els esforços necessaris per seguir endavant amb la nostra activitat, tot i que és evident que cada vegada ens és més difícil. De les Salines hi depenen 60 llocs de treball i tot un entorn natural de gran valor ecològic generat per l’activitat salinera i si la posició de les administracions és la mateixa, veurem fins on arriba la nostra capacitat per mantenir l’activitat i l’entorn”.

Comandes de 8.000 tones de sal per a les nevades penjant d’un fil

Precisament aquest nou trencament agafa a l’empresa en un dels moments àlgids de la temporada, donada la demanda de sal necessària per a lluitar contra el desgel de carreteres després de les intenses nevades produïdes a tot l’estat. Infosa té penjant d’un fil 8.000 tones de sal en comandes, que estan pendents de servir i que no es podran transportar si no es pot accedir a les salines. Les comandes procedeixen de diversos ajuntaments, diputacions i consells comarcals de Catalunya i d’altres administracions de l’estat com l’Ajuntament de Madrid i d’altres d’Albacete i Conca.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -