14.3 C
Amposta

Un nou projecte vol promoure la navegació pel riu Ebre, l’esport, la història i la cultura entre l’alumnat de primària

La primera fase del projecte "Lo riu ens mou" s’iniciarà amb una activitat amb llaüts que s’oferirà als 800 alumnes de sisè de primària d’una quarantena de centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Si ets de les Terres de l’Ebre, mou-te, aprèn i estima lo nostre riu a l’escola”, aquest és el lema del projecte “Lo riu ens mou” que han presentat conjuntament el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernàndez, el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà Carceller, la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni Balada, i la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló Margalef.

“Lo riu ens mou” busca donar a conèixer la navegació pel riu, l’esport del rem, la història i la cultura de l’entorn a l’alumnat de 6è de primària proper a tot el tram català del riu Ebre. “És un projecte 100% Terres de l’Ebre que uneix riu, esport, història, cultura i educació. Hem de viure més de cara al riu i la mar i és important fomentar l’estima pel riu i el foment de l’esport i les tradicions ja en edat escolar”, ha assegurat el delegat del Govern, Albert Salvadó.

El projecte s’inicia aquest curs amb l’alumnat de sisè de primària dels centres de la Ribera d’Ebre i Baix Ebre nord amb una activitat al riu amb llaüts. S’han escollit cinc trams del riu Ebre, triats estratègicament per la seua proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors. L’alumnat serà traslladat en autobús al punt de sortida i l’activitat s’iniciarà amb l’entrega i breu explicació d’un material didàctic específicament dissenyat i preparat conjuntament entre el CRP (Centre de Recursos Pedagògics) i els tècnics esportius. Dalt de l’embarcació, estaran acompanyats d’un monitor de rem. Durant el recorregut es ressaltarà la diversitat biològica, cultural i històrica i es treballarà l’adaptació a l’equip, la cooperació i el lideratge. En finalitzar l’activitat, i abans de tornar des del punt d’arribada als centres educatius, l’alumnat repassarà el material didàctic.

L’activitat es farà durant el mes de maig en horari lectiu de matí i té un cost simbòlic per a l’alumnat de 2 euros. De moment, s’oferirà a 800 alumnes d’una quarantena de centres, que es repartiran entre els trams Garcia – Móra d’Ebre / Móra la Nova; Benissanet / Ginestar – Miravet; Tivenys – Aldover; Tortosa – Campredó i Port de l’Ametlla de Mar – Port Natural L’Estany Gras.

En els pròxims cursos està previst incorporar alumnes del Baix Ebre sud, el Montsià i dels centres educatius propers a la costa i els embassaments. De fet, s’ha presentat la part educativa d’un projecte que també comptarà amb un programa cultural i esportiu.

“És un projecte que vol apropar el riu als nostres alumnes i joves per afavorir una major vinculació amb el nostre principal eix vertebrador com a territori”, ha ressaltat el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà. “La cultura és transversal en tots els àmbits de la vida i contribuir a documentar aquest projecte enriqueix l’activitat esportiva i educativa i ajuda a reforçar el vincle del riu com identitat compartida, clau també perquè sigui una activitat exitosa”, ha ressaltat la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Victòria Almuni. Per la seua banda, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, n’ha destacat els valors educatius: “Estem en un procés de transformació educativa on els aprenentatges significatius s’han de viure i sempre dic que qui no observa, no coneix; qui no coneix, no estima i qui no estima, no protegeix”.

A la presentació de “Lo riu ens mou”, que també compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), també hi han assistit el president de la Federació Catalana de Rem, Francisco Paz; el vicepresident del Club de Rem Tortosa, Miguel Domènech; el president del Consell Esportiu del Baix Ebre, Antoni Gilabert; la presidenta del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre, Meritxell Margalef i regidors i representants de les entitats del sector que fan aquesta activitat al riu Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -