14.3 C
Amposta

Un model d’habitatge més sostenible, social i equilibrat ja és possible a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, 8 de febrer a dos quarts de 12, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Gandesa la xerrada-col·loqui “Un moment nou d’habitatge a les Terres de l’Ebre”. En aquesta s’explicarà com funciona el model de cohabitatge, en anglès anomenat cohusing, i es donaran a conèixer les iniciatives locals que el promouen, com el Co-habitatge La Ràpita. Aquesta xerrada està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Associació Co-habitatge La Ràpita.

L’aposta per l’habitatge cooperatiu és encara molt embrionària a les Terres de l’Ebre, però cada vegada està generant més interès entre les administracions públiques del territori i la ciutadania. Aquest nou model implica un canvi de mentalitat a l’hora d’entendre l’espai domèstic, que passa per definir espais comuns dins un edifici comunitari i perquè els promotors-propietaris col·laborin en el disseny arquitectònic del mateix. Es tracta d’un model que ofereix preus d’accés a l’habitatge més assequibles i no especulatius i que aposta per una arquietectura sostenible i eficient energèticament.

Des de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, juntament amb entitats, s’han realitzat diverses xerrades informatives arreu del territori amb l’objectiu de difondre aquest nou model d’accés a l’habitatge més just socialment i a l’hora d’aixoplugar i d’acompanyar possibles iniciatives que sorgeixin.

A Sant Carles de la Ràpita, un grup de veïns s’han constituït en associació per tal d’adquirir un bloc de pisos situat a l’entrada nord del municipi que actualment és propietat d’un banc voltor. El seu objectiu és adquirir-lo i reconvertir-lo en un habitatge cooperatiu d’entre 80 i 90 habitatges. “Està pensat per a persones grans i persones amb alguna discapacitat funcional. La nostra idea és que hi hagi zones comunitàries i també compartir serveis assistencials”, explica Joan Garcia, un dels impulsors de la iniciativa. De moment, són sis persones i estan buscant més socis per tirar-ho endavant.

Aquest tipus de xerrada es repetirà a altres llocs de les Terres de l’Ebre. El dia 20 de febrer es farà a la Biblioteca de Tortosa, el 5 de març a Móra d’Ebre i el 27 de març a la Casa del Mar de Sant Carles de la Ràpita.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -