14.3 C
Amposta

Un llibre recull la memòria històrica de les dones d’oficis desapareguts del Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre culmina el projecte de recuperació de la memòria històrica de les dones de la comarca amb la publicació del llibre “Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre”, un exhaustiu treball de recerca antropològica que reivindica el paper actiu de les dones en el teixit productiu durant els segles XIX i XX.

L’acte de presentació d’aquesta obra tindrà lloc al Saló de Plens del Consell Comarcal el dimecres 27 de febrer, a partir de les 18.30 hores, i anirà a càrrec de la presidenta de la institució, Sandra Zaragoza, i la delegada del Consell Consultiu de les Dones, Rosa Queral Casanova, amb la participació de l’actriu i pallassa, Pepa Plana.El llibre “Més enllà del silenci”, del que en són autors Rosa Queral Casanova, Cristina Grau Vidal i Josep Miralles Guerrero, ha comptat amb la col·laboració de totes les associacions de dones de la comarca que han aportat informació i un valuós material gràfic.

L’obra divulga treballs i oficis, alguns dels quals ja desapareguts, protagonitzats per les dones i en molts de casos silenciats o menystinguts. Així es descriuen oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l’Ametlla de Mar, plegadores d’olives, segadores d’alfals d’Aldover o les llatadores d’Alfara de Carles, els Reguers i Paüls.

El llibre també inclou propostes didàctiques amb l’objectiu d’ajudar tant als professionals de l’educació com a mares i pares a estendre el projecte i donar a conèixer la història de les dones del Baix Ebre a les noves generacions.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -