14.3 C
Amposta

Un informe de Salut descarta la construcció d’un nou hospital a les Terres de l’Ebre

L'Ajuntament de Tortosa ho qualifica d'un "greu error" i ha demanat a Salut una correcció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La CUP Terres de l’Ebre ha alertat aquest divendres que en el redactat de l’informe elaborat per l’Institut Català de Salut (ICS) sobre la idoneïtat, necessitat i valoració econòmica de la construcció d’un pàrquing desmuntable a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa es descarta la construcció d’un nou hospital.

El pàrquing, que es construirà a la zona del fossar, tindrà un cost de 6,2 milions d’euros. Els cupaires temen que amb l’ampliació l’hospital i la construcció del pàrquing s’estigui “hipotecant” la construcció del nou hospital.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha mantingut, just aquest matí, una reunió amb el Departament de Salut per tal de conèixer l’estat del projecte d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i del pàrquing desmuntable, així com el calendari previst per a l’execució d’aquests projectes, ja que no s’estaven ajustant als terminis inicialment previstos.

A la reunió, s’ha comunicat al consistori que aquesta setmana sortia a licitació el projecte de l’aparcament. Els tècnics municipals han consultat el portal de contractació pública de la Generalitat i han pogut comprovar la publicació. Tanmateix, un cop llegida la documentació, l’informe d’idoneïtat assenyala, a l’apartat d’antecedents, que es descarta la construcció d’un nou hospital, tal com ha assenyalat la CUP Terres de l’Ebre.

L’Ajuntament entén que es tracta d’un error, segons ha dit en un comunicat, “d’un error greu, ja que això no és el que es va acordar amb el Departament de Salut”. De fet, l’acord entre el Departament de Salut i l’Ajuntament, que preveu les obres de l’aparcament i l’ampliació de l’hospital, era una “mesura transitòria” que forma part d’un acord global per a la construcció d’un nou centre hospitalari de referència a les Terres de l’Ebre. Una vegada assabentats d’aquesta informació, l’Ajuntament ha contactat amb el departament perquè corregeixin “aquest error greu de la manera més ràpida possible”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -