14.3 C
Amposta

Un grup d’empresaris adquereixen catorze naus i tres parcel·les del polígon de Tosses

AgroDelta adquireix l'antiga fàbrica de cartó de Medesa i un grup d'inversors llogarà o vendrà 14 naus de Tosses

El més vist

- Advertisement -
Un grup d’empresaris, representats per un gestor immobiliari, han adquirit catorze naus i tres parcel·les del polígon de Tosses, que no han funcionat mai i que tenen pendent de finalitzar l’obra de construcció. Les llogaran o vendran a petits negocis que busquen ampliar les seves instal·lacions en terrenys industrials i mantenen contactes amb diverses empreses perquè s’hi puguin instal·lar. D’altra banda, AgroDelta ha comprat l’antiga fàbrica de cartó de Medesa, a l’avinguda Santa Bàrbara d’Amposta. L’empresa agrònoma de fertilitzants i fitosanitaris s’hi traslladarà més endavant i podrà posar en marxa noves línies de negoci.
Al polígon de Tosses, on s’acumulen locals industrials i d’oci totalment abandonats, un grup d’empresaris ha adquirit recentment a un fons d’inversió catorze naus per posar-les a disposició d’empreses que hi vulguin instal·lar la seva activitat. En aquests moments, la nova empresa constituïda per comercialitzar-les, en règim de lloguer o venda, treballa en la seva neteja i adequació. Algunes presenten pintades i nombroses destrosses, com vidres trencats. “Estan tancades de fa molts anys“, reconeix Manel Garcia, el gestor immobiliari que ha executat l’operació de compra en nom de la nova societat creada pels empresaris.

- Advertisement -

De forma paral·lela a aquestes tasques, la societat, de la qual Garcia no n’ha revelat els empresaris participants ni les xifres de l’operació, manté contactes amb diverses empreses, “majoritàriament de fora d’Amposta i de les Terres de l’Ebre”, perquè s’hi puguin instal·lar. “Tenim necessitat a Amposta. Hi ha empreses que s’hi volen ubicar i no troben lloc“, ha remarcat Garcia, tot assegurant que l’objectiu final de l’operació és donar sortida a uns actius abandonats perquè creïn “valor afegit” i “riquesa al territori“.

També l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, reconeix que hi ha “mancança” a la ciutat d’instal·lacions per a petites empreses. Les naus de Tosses formaven un únic actiu bancari que el fons d’inversió volia vendre en bloc, i tot i que “feia temps que s’intentava comprar, no era fàcil adquirir-les totes”.

Es tracta de naus de dues plantes, de 500 metres quadrats cada planta. “Són naus bastant bones per posar-hi petits tallers, per exemple, de ferreteria. Alguns empresaris de la ciutat estan en sòl rústic i no poden créixer i ara podran anar al polígon, comprant o llogant les naus“, ha destacat Tomàs.

El consistori s’ha compromès a facilitar els tràmits urbanístics necessaris per reactivar les instal·lacions. La construcció de les naus no es va acabar i requereixen el certificat de final d’obra. “Són temes urbanístics que han quedat penjats durant anys i cal fer quasi arqueologia urbanística“, ha explicat l’alcalde d’Amposta.

ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -