NotíciesSocietat

Un compost terapèutic podria ser efectiu per tractar el coronavirus

El grup espanyol PharmaMar ha comunicat que compta amb un compost terapèutic, en fase d’investigació, que servirà per tractar el brot de coronavirus. La companyia diu que confirmarà el seu funcionament en “qüestió de setmanes” i les seues accions s’han disparat més d’un 5% després de donar-se a conèixer la notícia.

Així ho ha avançat el president de la farmacèutica espanyola, José María Fernández, en una trobada amb la premsa, en què ha explicat que es tracta de l’Aplidina, un medicament per al càncer hematològic que ja està aprovat a Austràlia i en fase d’aprovació a Taiwan, Nova Zelanda i Corea de Sud.

Fernández ha destacat les “altes expectatives” de la companyia en què les proves confirmin l’Aplidina com a nou “arsenal terapèutic” contra el coronavirus “abans d’un mes”, davant dels 12 i 18 mesos que podria tardar en comercialitzar-se una vacuna.

El president de PharmaMar ha detallat que el Covid-19 necessita la proteïna EF1A, present en el cos humà, perquè la nucleoproteína N de virus es faci visible i aconsegueixi reproduir-se i propagar-se per les cèl·lules. L’Aplidina segrestaria el virus, formant un complex estable que faria que el virus no sigués viable.

En cas de confirmar aquesta reacció davant del coronavirus, PharmaMar requerirà un ‘fast track’ per a la seua aprovació i comercialització d’aquest component, que a Europa no va ser aprovat quan ho va presentar el 2018 davant l’Agència Europea del Medicament (EMA). Per això, per agilitzar els tràmits, també el presentarà a l’agència homòloga dels Estats Units, la FDA.

Redacció – T. R.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close