14.3 C
Amposta

Un acord de ple contrari permetria tombar els projectes eòlics de la Terra Alta

Ho ha anunciat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha assegurat que un acord de ple de rebuig permetria els ajuntaments afectats tombar els projectes de centrals eòlics als seus termes municipals. La Plataforma en Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora, que s’oposen a la massificació eòlica al territori, han denunciat la tramitació d’almenys cinc noves centrals a la comarca amb més de 100 nous aerogeneradors, que elevarien a 300 la xifra d’instal·lats a 300. Pallarés assegura que el nou decret sobre implantacions eòliques converteix en “pràcticament decisiu” l’acord contrari dels ajuntaments i ha explicat que els projectes esmentats, fins a catorze entre la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, només són “sol·licituds”.

“El Departament de Territori informa els ajuntaments, que ha de fer els seus informes i determinacions. El nou decret d’energia eòlica dona la possibilitat, i així ho va dir la consellera –d’Indústria, Àngels Chacón- a les entitats, que pràcticament serà decisiu l’acord de l’Ajuntament”, ha declarat Pallarés.

El delegat ha assegurat que la Generalitat es limita a tramitar els expedients i que en tot moment ha informat els ajuntaments al respecte. “El meu consell és que els alcaldes han de convocar un ple ordinari o extraordinari mostrant el seu rebuig als parcs eòlics. I, això, per a la Generalitat és pràcticament definitiu”, ha tancat.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -