Aquest dissabte a les sis de la tarda s’ha celebrat una xerrada i un taller de cuina ben peculiars a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. Amb el títol “Fauna i alimentació a l’epi-paleolític; Menjar-se la prehistòria”, l’activitat ha buscat donar a conèixer els grans canvis que va aportar el final del Paleolític en quant a la relació entre els habitants prehistòrics de La Foia i el seu medi.
Per tal d’explicar els canvis que s’han produït en la flora, la fauna i l’alimentació respecte a aquella època, període clau en l’evolució humana, han estat primordials les intervencions del ponent Lluis Garcia Petit, Arqueòleg, Director General de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial i expert en història de l’alimentació, i del cuiner Sergi Caselles amb el seu taller de cuina.
Amb aquestes activitats, els assistents han pogut descobrir el gran canvi que representa el final del Paleolític per a les societats humanes i per a la seva relació amb l’entorn. A les Terres de l’Ebre això es pot veure reflectit, per exemple, a les escenes d’Art Rupestre del Conjunt de la Serra de Godall.
Per un preu de 10 euros, els assistents han pogut gaudir d’aquesta xerrada i d’un taller de degustació al final de la jornada on s’han tastat plats inspirats en l’època i adaptacions contemporànies dels mateixos.
Redacció: Jordi Gaya