14.3 C
Amposta

Ulldecona habilita camions cisterna per un excés de nitrats en l’aigua potable

Aquest cap de setmana s’han subministrat a Ulldecona a través de camions sisterna 10.000 litres d’aigua aproximadament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ulldecona ha detectat un excés de nitrats en l’aigua potable del nucli urbà. Mitjançant els controls de qualitat de l’aigua que fa de forma periòdica Agbar, s’ha detectat un augment en la concentració de nitrats a l’aigua que supera els 50 mg/l previst al Reial decret 140/2003. La causa és l’increment de consum combinat amb període de sequera, fet que provoca un augment dels nivells de concentració en aqüífer i l’incompliment de la normativa. Les analítiques de l’aigua subministrada als Valentins, al Barri Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana estan dins dels paràmetres normals.

Els grups de població més sensibles als efectes adversos dels nitrats consumits a través de l’aigua son les dones embarassades, els infants, especialment els nounats i lactants i els adults amb un nivell reduït de l’acidesa gàstrica o bé que prenen antiàcids. També els grups de població que tenen genèticament alterada la capacitat de transport d’oxigen de la sang com ara les persones amb un dèficit hereditari de l’enzim metahemoglobina-reductasa i les persones amb anomalies estructurals de l’hemoglobina (Hb Ms).

Per aquest motiu, es recomana que les persones incloses dins d’algun dels grups de població especialment vulnerables s’abstinguin de consumir aigua per beure o cuinar. Cal tenir en compte que quan l’aigua es bull no desapareixen els nitrats, sinó que se’n provoca la concentració.

En previsió que els nivells puguin continuar uns dies al voltant d’aquestes xifres, l’Ajuntament i Agbar han gestionat de moment el subministrament d’aigua de boca a través d’una cisterna per garantir-ne l’accés a tothom.

Els camions cisterna estaran ubicats aquest dilluns a la plaça Diputació (de 8 a 20 h) i al passeig de les Escoles (d’11.30 a 14 i de 16 a 20 h).

Aquest cap de setmana s’han subministrat aproximadament 10.000 litres d’aigua a 140 persones. A més, des de l’Ajuntament s’ha facilitat aigua directament a tres persones que no podien traslladar-se per diversos motius. En cas que algun veí o veïna tingui una necessitat en aquest sentit, pot trucar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) al telèfon 977573034 o enviar un whatsapp al 696 934 878.

Trobareu més informació a la web de l’Ajuntament d’Ulldecona.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -