14.3 C
Amposta

Ulldecona bat records de turistes amb una ruta d’oliveres monumentals i restaurants Michelín

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ulldecona és el poble més petit de Catalunya amb la millor oferta gastronòmica de Catalunya. Amb només 6 mil habitats, hi ha establerts en la localitat dos restaurants amb estrelles Michelín. Podríem dir, que a 3 mil caps l’estrella. I amb aquest important actiu, el poble ha sabut treure-li profit, i des de fa uns mesos ha organitzat una “Oleoruta“, que ha suposat un increment exponencial del turisme que visitava el poble.

L’Oleoturisme amb Estrella, va començar a principis de juliol de l’any passat, i inclou una visita al Molí Porta i Ferré de la Galera, per veure com s’elabora l’oli tradicional, una visita al museu únic de l’Arión, i una vegada acabada la ruta amb les oliveres mil·lenàries, un àpat de primera en un dels dos restaurants d’Estrella Michelín (Les Moles o l’Antic Molí), on els menús estan dissenyats perquè encaixi amb el viatge temàtic. En total, poc més de 75 euros gastats, en una experiència que combina naturalesa, història i paladar. I no cal fer-ho tot plegat, només el museu d’oliveres, val 15 euros.

Segons la seva alcaldessa, Núria Ventura, la iniciativa enguany ha provocat un increment d’un miler de turistes dels que ja venien a la ruta d’oliveres, a banda dels asidus a les pintures rupestres. “El turisme que ve aquí és d’una classe mitjana-alta amb molt d’interès pel patrimoni i compromesos amb la naturalesa”.I és que aquesta idea no només és bona sinó també rodona. “Tot aquest model ha acabat revertint en el sector primari, ja que el tema de l’agricultura és un complement pels pagesos, ja que els restaurants fan una aposta per productes de la terra amb quilometratge 0”, diu Ventura, qui admet que tot acaba sumant en aquesta cadena de desenvolupament econòmic.

La ruta no ha necessitat marques turístiques ni d’anuncis de televisió, ja que el “boca-orella” ha fet que les reserves s’omplin cada diumenge amb turistes vinguts de França, però sobretot de l’estat espanyol, com Saragossa, Barcelona o València.

Ara, segons comenta Ventura, només cal que s’aturi l’espoli d’oliveres mil·lenàries amb el tràmit d’una llei, semblant a la de la comunitat valenciana. Quelcom que necessita el territori, sobretot des del seu nomenament fa mesos com a Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -