14.3 C
Amposta

Tres empreses ebrenques entre les millors productores d’oli d’oliva extra verge del món

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Dues empreses de la comarca del Baix Ebre, Oli Coll de l’Alba i la cooperativa Soldebre, i una de la Ribera d’Ebre, Oleum Naturale, han estat seleccionades entre les 500 millors productores d’olis d’oliva extra verges del món per la Guia Flos Olei 2020. Vegeu aquí la llista completa.

Aquesta guia, considerada per unanimitat la publicació internacional més important del sector, distingeix anualment les millors empreses productores d’oli d’oliva verge extra dels cinc continents. La selecció, coordinada per Marco Oreaggia, es fa seguint criteris de precisió absoluta per un panell de catadors experts a partir dels olis que presenten les diferents empreses que hi participen.

Oleum Naturale, amb finca a Rasquera (Ribera d’Ebre), ha presentat en aquesta edició el seu oli d’oliva verge extra d’arbequina amb el qual ha aconseguit una puntuació de 91 sobre 100. L’oli Oleum Naturale orgànic es defineix com “un oli collit en verd, al mes d’octubre, per obtenir el màxim potencial d’expressió dels seus atributs, aroma, amarg i picant, una llarga vida útil i obtenir el màxim continguts de polifenols i tocoferols, els antioxidants tant importants en la nostra dieta mediterrània”.

Oli Coll de l’Alba apareix a la guia amb una puntuació de 84 sobre 100, obtinguda pels monovarietals Morrut i Sevillenc presentats en aquesta edició. Aquesta empresa, amb seu a Camarles, va nàixer com un projecte d’olivicultura i elaboració d’oli d’oliva verge extra ecològic, de qualitat prèmium i de producció limitada.

L’oli presentat per la cooperativa Soldebre de Tortosa és l’Aureum Sevillenc (82 sobre 100), un oli d’oliva extra verge monovarietal amb denominació d’origen protegida que s’obté de les millors olives sevillenques cultivades als camps d’oliveres del Baix Ebre i Montsià. En el seu procés d’elaboració hi ha un control estricte del cultiu, la recol·lecció de l’oliva per a obtenir un producte final amb unes condicions organolèptiques excel·lents.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Padesa posa en quarantena i manté aïllats 293 treballadors de la planta d’Amposta

Padesa manté en quarantena 186 treballadors de la planta d'Amposta i 107 més en aïllament a l'espera de resultats del cribratge que s'ha finalitzat...

Èxode ebrenc als bars i restaurants del Maestrat

L'entrada en vigor del decret del Govern català de tancament de bars i restaurants durant 15 dies ha omplert aquest cap de setmana els...

Més de 60 positius i 180 treballadors confinats pel brot de Padesa d’Amposta, segons CCOO

El brot de covid-19 detectat a l'escorxador de l'empresa Padesa a Amposta suma ja més de 60 positius i manté més de 180 treballadors...

Les noves restriccions empitjoren la “delicada” situació dels sectors de la restauració i el turisme, segons la FEHT

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) lamenta el tancament preventiu durant 15 dies de bars, restaurants, parcs d'atraccions...

La DO Terra Alta reinventa la Fira del Vi a Gandesa per apropar-la a les llars

La Festa del Vi de la Terra Alta a Gandesa es reinventa enguany per poder-se adaptar a la situació pandèmica. La DO manté la...
- Anunci -
- Anunci -