14.3 C
Amposta

Tres empreses ebrenques entre les millors productores d’oli d’oliva extra verge del món

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dues empreses de la comarca del Baix Ebre, Oli Coll de l’Alba i la cooperativa Soldebre, i una de la Ribera d’Ebre, Oleum Naturale, han estat seleccionades entre les 500 millors productores d’olis d’oliva extra verges del món per la Guia Flos Olei 2020. Vegeu aquí la llista completa.

Aquesta guia, considerada per unanimitat la publicació internacional més important del sector, distingeix anualment les millors empreses productores d’oli d’oliva verge extra dels cinc continents. La selecció, coordinada per Marco Oreaggia, es fa seguint criteris de precisió absoluta per un panell de catadors experts a partir dels olis que presenten les diferents empreses que hi participen.

Oleum Naturale, amb finca a Rasquera (Ribera d’Ebre), ha presentat en aquesta edició el seu oli d’oliva verge extra d’arbequina amb el qual ha aconseguit una puntuació de 91 sobre 100. L’oli Oleum Naturale orgànic es defineix com “un oli collit en verd, al mes d’octubre, per obtenir el màxim potencial d’expressió dels seus atributs, aroma, amarg i picant, una llarga vida útil i obtenir el màxim continguts de polifenols i tocoferols, els antioxidants tant importants en la nostra dieta mediterrània”.

Oli Coll de l’Alba apareix a la guia amb una puntuació de 84 sobre 100, obtinguda pels monovarietals Morrut i Sevillenc presentats en aquesta edició. Aquesta empresa, amb seu a Camarles, va nàixer com un projecte d’olivicultura i elaboració d’oli d’oliva verge extra ecològic, de qualitat prèmium i de producció limitada.

L’oli presentat per la cooperativa Soldebre de Tortosa és l’Aureum Sevillenc (82 sobre 100), un oli d’oliva extra verge monovarietal amb denominació d’origen protegida que s’obté de les millors olives sevillenques cultivades als camps d’oliveres del Baix Ebre i Montsià. En el seu procés d’elaboració hi ha un control estricte del cultiu, la recol·lecció de l’oliva per a obtenir un producte final amb unes condicions organolèptiques excel·lents.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -