14.3 C
Amposta

“Trenquem tabús!”, una campanya que vol desestigmatitzar l’avortament a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre va iniciar la setmana passada una campanya per visibilitzar l’avortament i trencar amb l’estigma que pateixen, encara avui dia, les dones que decideixen avortar de manera voluntària. La campanya que s’anomena “Trenquem tabús!” s’acull dintre de la que ja van desplegar fa unes setmanes sota el lema “A Terres de l’Ebre, l’avortament a la sanitat pública”, i que reclama un avortament lliure, gratuït i universal.

Selene Alberich i Marta Sans, membres de l’assemblea, van explicar dijous passat a Canal 21 Ebre en què consisteix aquesta campanya i la importància de visibilitzar les experiències de les dones que passen per aquesta situació i començar a trencar tabús. “En el sistema patriarcal en el qual vivim, la finalitat de la dona avui en dia és encara reproduir-se i encara s’estigmatitza quan una dona decideix no ser mare”, va remarcar Sans.

Durant l’entrevista, Alberich també va denunciar el model sanitari actual i la impossibilitat d’avortar quirúrgicament a la sanitat pública a Catalunya. Va assenyalar també la necessitat de despenalitzar l’avortament, ja que “l’únic avortament que hauria d’estar penalitzat és el que està en contra de la voluntat de la dona”.

Els testimonis de les dones es recolliran de forma anònima i es difondran a través de les xarxes i en forma de talls de veu per les ràdios del territori. Han remarcat també la importància d’acompanyar els relats amb l’any de l’avortament per poder-ne contextualitzar l’experiència i s’espera que en els testimonis es posi en evidència les diferents traves en les quals s’han trobat les dones. Totes aquelles que vulguin donar el seu testimoni, ho poden fer enviant el seu text a vagafeministaterresebre@gmail.com o a través de les xarxes de Twitter/Instagram @vagafeminista_ebre. L’Assemblea Vaga Feminista també es compromet preservar l’anonimat de les dones que comparteixin el seu relat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -