14.3 C
Amposta

Tots els detalls de la reobertura de l’oci nocturn de dijous a la nit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sector de l’oci nocturn ja veu la llum al final del túnel. Si ho avala el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les discoteques i les sales i bars musicals podran obrir les portes en l’horari habitual d’abans de la pandèmia la nit d’aquest dijous dia 7 d’octubre.

Aquest dimarts a la tarda els secretaris generals de Salut, Meritxell Masó, i d’Interior, Oriol Amorós, han explicat tots els detalls d’aquesta reobertura.

Quan podran obrir? I què cal fer per entrar-hi? La resolució, que es preveu publicar al DOGC aquest dijous a la tarda, tindrà una durada de 15 dies. Les persones que vulguin entrar als establiments hauran de presentar un certificat Covid, que demostra que es té la pauta completa de la vacuna, o un certificat que acrediti que es té un test negatiu (48 h abans en el cas d’un test d’antígens i 72 h si és una PCR) o haver passat la malaltia en els últims sis mesos.

De moment, mentre no entri en funcionament una aplicació mòbil, s’haurà de presentar un codi QR que es podrà obtenir al web verificacovid.gencat.cat.

Què han de fer els ciutadans de fora de la UE i el Regne Unit? Qui no tingui el certificat Covid europeu, hauran de fer-se una prova en un laboratori o centre autoritzat pel Departament de Salut. El resultat de la prova s’enviarà a Salut i, a l’usuari, se li donarà un codi perquè pugui accedir a una aplicació que li donarà el resultat.

En quin horari podran obrir els locals? Les discoteques podran obrir fins a les 5 del matí entre diumenge i dijous i fins a les 6 les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Pel que fa als bars musicals, podran estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Quin serà l’aforament? Està limitat al 70%, tot i que ho ha d’aprovar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Serà obligatòria la mascareta? Sí, la mascareta serà obligatòria en tot moment excepte quan es consumeixi.

Es podrà ballar i al mateix moment beure? No, no està permès beure a la zona de ball, ja que quan s’estigui a la zona de ball s’ha d’estar sempre amb la mascareta posada.

Caldrà mantenir la distància entre persones? No. S’elimina aquesta obligació, que el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha dit que és de molt difícil compliment.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -