14.3 C
Amposta

Tortosa recupera la trajectòria de dones referents de la societat tortosina pel 8M

Tortosa inicia el projecte "Dones rellevants" amb les biografies de quatre referents femenines de l'últim segle

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha creat el projecte “Dones rellevants” amb l’objectiu de donar visibilitat a les trajectòries de dones importants de la societat tortosina. Aquest ha estat un dels actes per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones. El programa vol recuperar els noms de tortosines que van ser referents a la ciutat, però que el pas del temps les ha deixat en un segon pla. Amb això, es vol reivindicar el talent femení que ha existit perquè serveixi d’inspiració per a les noves generacions.

La primera selecció se centra en noms de dones que van viure entre els segles XIX i XX, com els de l’actriu Carlota de Mena i Zamora, una de les intèrprets més destacades de la Catalunya de la segona meitat del segle XIX; la pintora Manuela Delsors i Mangrané, artista que va sobresortir durant la dècada dels quaranta i cinquanta del segle XX amb obres centrades especialment en els retrats, els dibuixos i les natures mortes; la mezzosoprano Enriqueta Massoni, que va acumular lloances arreu de Catalunya, Espanya o diversos països del continent americà al tram final del segle XIX, i la llibretera i científica Enriqueta Ferrús i Ribes, editora de llibres i regent de l’actual llibreria Viladrich, i de la qual enguany se’n commemora el centenari de la mort.

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, ha recordat que aquests noms de dones representen figures que “van sobresortir en la seua època i que, segurament, van destacar en contra d’allò que s’esperava d’elles”. En el mateix sentit, la regidora d’Igualtat, Dolors Bel, ha afegit que la tria d’aquests noms suposa el tret de sortida d’una tasca de recuperació que vol seguir més enllà cap a dates més contemporànies, per continuar recuperant noms de dones que van reeixir.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -