14.3 C
Amposta

Tortosa ja té tot el terreny del Camí de Roquetes i el posa a disposició de Salut per al nou hospital

L'Ajuntament de Tortosa ha comprat a la Sareb 43.000 m2 per 615.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ja és propietari dels 72.000 m2 de terrenys del pla parcial Camí de Roquetes. El consistori ha comprat a la Sareb 12 parcel·les, de 43.315 m2, que han costat 615.000 euros. Mentre s’aprova la modificació urbanística dels terrenys perquè s’hi pugui construir equipaments, el consistori ja els posa a disposició del departament de Salut, que ha demanat 40.000 m2 per fer el nou hospital ebrenc. Amb aquest oferiment, el Govern ja pot iniciar el pla funcional i el projecte del nou hospital de les Terres de l’Ebre. L’alcaldessa ha destacat que la firma de la compravenda era “un moment molt esperat”, que s’ha allargat per la complexitat de la situació urbanística, i que els terrenys compleixen tots els requisits de Salut.

Aquest dilluns s’ha signat la compravenda de les dotze del pla parcial Camí de Roquetes de Tortosa que eren propietat de la Sareb. L’Ajuntament de Tortosa és ara propietari de 72.000 metres quadrats, trenta mil dels quals ja eren públics i qualificats per a equipaments. Amb aquesta adquisició, el consistori posa a disposició de Salut 40.000 metres quadrats de terrenys per fer el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que el pla parcial Camí de Roquetes compleix amb els requisits que va demanar el departament: un bon accés per carretera –estan a tocar de la C-12 que connecta amb la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Montsià-; accés a peu per als vianants i amb transport públic; i amb l’entorn urbanitzat. “Era el terreny adequat per portar a terme aquesta construcció del nou hospital”., ha remarcat Roigé.

El consistori posa a disposició de Salut els 40.000 metres quadrats que han demanat, i ho fa després d’adquirir tot el sector perquè volen tenir el màxim de superfície per a “futurs creixements” i per “ser els únics amb qui entendre’s per fer aquesta cessió”, com ha assenyalat l’alcaldessa.

Pla funcional

Roigé ha dit que el Govern ja pot fer el pla funcional i el pla executiu i ha recordat que “en l’anterior pla parcial (de la Farinera) on es va proposar fer el nou hospital ebrenc, es va fer el pla funcional sense tenir els terrenys ni iniciar “cap negociació per adquirir-los”, ja que eren de diversos propietaris privats. “Ara ja tenen els terrenys i aquests són públics 100%”, ha destacat. El consistori també ha començat els tràmits per modificar el planejament urbanístic de manera que “tot el conjunt de terrenys que necessita el Govern de la Generalitat per a fer el nou hospital sigui qualificat d’equipament”, ha explicat l’alcaldessa.

Roigé ha agrit la predisposició de la Sareb per fer possible l’acord de compravenda, tot i que ha estat una operació “complexa” perquè s’havien d’adquirir dotze finques registrals. Els terrenys eren d’una promotora que va fer fallida i han estat propietat d’antigues caixes d’estalvis, fins que els va adquirir la Sareb.

Roigé ha recordat que és un acord “molt beneficiós per a la ciutat i per al territori” per “l’ús social com a equipament de salut” que permetrà “millorar qualitat de vida de tortosins i de tota la població de les Terres de l’Ebre.

El president de Sareb, Javier Torres, ha destacat “la importància de l’operació” perquè compleix el “doble objectiu” del banc dolent, “de desinvertir per fer el repagament del deute” i fer també “polítiques de sostenibilitat i utilitat social”. “En aquest cas, l’ús dels terrenys per a la futura construcció d’un hospital, em sembla que és un exemple com pocs de la nova labor que du a terme Sareb”, ha afegit.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -