14.3 C
Amposta

Tortosa incrementa la línia d’ajudes a les entitats culturals, per la paràlisi provocada per la pandèmia

L'Ajuntament inicia la devolució de les entrades i abonaments corresponents a les obres pendents de la temporada de teatre, després de la suspensió definitiva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa incrementarà de manera notable la línia de subvencions a entitats de cultura de la ciutat. És una de les mesures adoptades, i transmeses a les entitats en la reunió sectorial que el govern va convocar dimecres per via telemàtica, per fer front a la situació generada al món cultural per la pandèmia de coronavirus. L’Ajuntament preveu duplicar els fons ja previstos a la nova línia de subvencions a entitats culturals que el govern va crear a principi d’any. Unes ajudes que ara han d’ajudar reduir els efectes de la paralització de les activitats decretades a l’estat d’alarma.

El sector cultural és un dels que s’han vist més directament afectats, amb cancel·lacions de les actuacions i amb un retorn a l’activitat amb moltes limitacions. Precisament, les dificultats i la incertesa que comporta dur a terme activitats de caire cultural en recintes tancats ha dut l’Ajuntament a anul·lar definitivament la temporada estable de gener a juny al teatre-auditori Felip Pedrell. Inicialment, l’activitat va quedar ajornada amb la declaració de l’estat d’alarma, tot i que la voluntat era reprogramar les actuacions que es puguessen dur a terme.

La complexitat que suposa haver de fer actuacions culturals amb un terç de l’aforament i un màxim de 30 espectadors, en recintes tancats, fan inviable la programació dels espectacles previstos a la temporada estable de l’auditori. A hores d’ara ja s’ha iniciat el procés per fer la devolució dels diners de les entrades i abonaments i s’ha habilitat el correu cultura@tortosa.cat per resoldre els dubtes relacionats amb aquest tràmit.

L’alcaldessa de Tortosa ha mostrat la voluntat de mantindre tota l’activitat que siga possible, en les condicions idònies: “volem dur a terme totes les propostes culturals que puguem fer i que ens deixen fer. Tenim un any difícil en aquest sentit, perquè les restriccions són molt dures. Treballem per veure què podem reprogramar al llarg dels pròxims mesos”, ha explicat. “Intentarem que durant l’estiu puguem anar generant activitat al carrer, amb espais amplis i amb menys aforament, perquè com a Ajuntament volem seguir ajudant el sector a tirar endavant en aquests moments tan difícils”, ha insistit l’alcaldessa.  

D’altra banda, Roigé ha reconegut que “serà difícil que enguany puguem celebrar la 25a Festa del Renaixement. Amb les restriccions que tenim, i que sembla que podrem tindre encara durant algunes setmanes, tot apunta que no podrem programar les activitats que coneixem al nucli antic, amb molta gent en carrers tan estrets”. No obstant això, ha afegit que la decisió final està pendent de les instruccions que clarifiquen el tipus d’activitats que es podran fer durant el juliol, l’agost i el setembre, quan també estan previstes les festes majors de la Cinta.

Meritxell Roigé també ha assenyalat que l’Ajuntament treballa per estar preparat quan les Terres de l’Ebre puguen entrar a la fase 2 del desconfinament. Un moment que a hores d’ara no està definit, i que dependrà de l’evolució de la situació sanitària al territori. En aquest sentit, ha fet una nova crida a la responsabilitat de tothom ja que som a les portes del primer cap de setmana que viurem dins la fase 1: “cal mantindre les distàncies de seguretat entre les persones, i recomanem l’ús de mascaretes. Encara ens queda camí per recórrer”, ha insistit. Mentrestant, l’Ajuntament continua ampliant el nombre d’establiments d’hostaleria que poden ampliar, sense cost, les seues terrasses a la via pública. A hores d’ara ja s’han tramitat 22 peticions.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -