14.3 C
Amposta

Tortosa inaugura l’espai per al dol gestacional, neonatal i perinatal per a les famílies que han perdut un nadó

L'espai està ubicat en una zona del cementeri de Sant Llàtzer

El més vist

- Advertisement -
Les famílies de Tortosa que hagen perdut una criatura durant el procés d’embaràs o durant el part i els seus moments posteriors tenen des d’ara un espai memorial on poder-les recordar. L’Ajuntament de Tortosa ha habilitat al cementeri de Sant Llàtzer l’espai de dol gestacional, neonatal i perinatal. Un lloc de recolliment i de reflexió, on les famílies puguen recordar-ne els noms.
Este divendres s’ha fet la inauguració de l’espai, coincidint amb la commemoració, dissabte, del dia internacional del dol gestacional i perinatal. L’acte ha comptat amb la participació de l’associació Libèl·lules dels Estels, que duen a terme una tasca de sensibilització sobre esta realitat, que sovint no té visibilitat i queda limitada a un àmbit familiar. “Ara, qualsevol persona podrà veure el nom dels nostres fills que no van poder conèixer, i nosaltres tindrem un espai on poder vindre a recordar-los o a plorar, si ens cal“, ha explicat Trini Lleixà, presidenta de Libèl·lules dels Estels.
L’associació ha agraït la complicitat i la predisposició que han mostrat els diversos departaments de l’Ajuntament que han treballat perquè la creació d’este espai fos una realitat.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reconegut la tasca que du a terme l’associació i els ha agraït “no només que ajuden a donar a conèixer esta situació, sinó també el suport que ofereixen a les famílies en un dol tan complicat i difícil“, ha apuntat. Així mateix, ha tingut una mostra de suport amb totes les famílies que han viscut una experiència d’esta mena.
L’espai se situa a un lateral del cementeri. S’hi ha delimitat una zona que compta amb bancs on seure i enjardinament per a fer-lo més acollidor. A la zona central s’hi ha habilitat una part on les famílies que hagen patit esta situació podran demanar a l’Ajuntament la inscripció de la criatura, amb una placa que mostrarà el nom, la data i la figura d’un estel. L’espai s’ha completat amb una peça del ceramista Joan Panisello.
Redacció
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -