14.3 C
Amposta

Tortosa donarà a conèixer els transplantaments de ronyó amb donants vius amb una jornada oberta a la ciutadania

La sessió, amb la participació de professionals de la salut, pacients i donants, tindrà lloc el dijous 16 de juny a l'aula didàctica del Museu de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre és la regió sanitària de Catalunya amb més incidència i prevalença d’insuficiència renal crònica. Quan els ronyons no poden dur a terme la seua funció, el transplantament renal de donant viu és, amb diferència, la millor opció, segons assenyala la comunitat mèdica. I, encara més, si es pot dur a terme sense passar per diàlisi.

Amb l’objectiu de donar a conèixer este tipus d’intervencions, Tortosa acollirà el pròxim 16 de juny una jornada de difusió. Està organitzada per l’Hospital Bellvitge amb el suport de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, centre de referència en el tractament de patologies renals a les Terres de l’Ebre. Es desenvoluparà a partir de les 17 h, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa. Es tracta d’una activitat que vol aprofundir sobre les donancions d’òrgans per part de persones vives. Una opció que és segura, segons expliquen des de l’àmbit mèdic, tant per a la persona donant com per a la que rep el ronyó.

La jornada comptarà amb la participació de professionals de la salut, així com també de donants i de pacients que explicaran les diferents visions sobre el transplantament renal. L’accés a la jornada és obert a tota la ciutadania, de manera lliure i gratuïta.

Des del 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, equipament públic de titularitat municipal de l’Ajuntament de Tortosa, és el centre de referència de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Des del 2018 compta amb una Unitat d’Assistència Nefrològica que és una de les més destacades del país perquè disposa d’una tecnologia puntera en el tractament de l’hemodiàlisi. A més, ofereix atenció nefrològica urgent durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana al conjunt de les Terres de l’Ebre.

 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -