14.3 C
Amposta

Tortosa crea una nova unitat a la Policia Local per acabar amb delictes i l’incivisme

L'Ajuntament insisteix que no hi ha problemes d'inseguretat a la ciutat

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

La Policia Local de Tortosa ha creat una unitat d’intervenció formada per un grup de deu agents que donaran suport a la policia de proximitat i que “permet enfrontar-se a problemes, com demanen les associacions de veïns i els barris, de forma segura”, ha descrit l’inspector en cap del cos a Tortosa, Jesús Fernández. Patrullaran amb els vehicles policials i desplegaran dispositius de control allí on hi hagi algun conflicte. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reiterat que “Tortosa, amb les dades, és una ciutat segura”, però que cal incidir en conductes incíviques i contra l’increment “conjuntural” de petits delictes, com furts, robatoris a vehicles, estafes, i per acabar amb comportaments que generen malestar a la ciutadania.

Els agents de la nova unitat d’intervenció GREP de la Policia Local de Tortosa formen de l’inspector en cap, Jesús Fernández, l’alcaldessa Meritxell Roigé, el regidor de Seguretat, Fernando Saporta, i el sergent Joan Sancho. ACN

La nova unitat és el Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP), un grup de deu agents creat gràcies a les últimes incorporacions de l’escola de Policia de Catalunya. Patrullaran de manera planificada, amb una furgoneta, però tenen a disposició tots els mitjans de la Policia Local de Tortosa, i també faran serveis de paisà. “S’han de solucionar les problemàtiques i de vegades s’ha de ser imaginatiu”, ha contat l’inspector en cap.

L’alcaldessa ha insistit que la creació de la unitat d’intervenció s’ha dut a terme per abordar conductes incíviques i “un lleuger increment dels delictes menors”. Es tracta de baralles, actituds molestes, i també petits furts als comerços, estafes, robatoris en vehicles, delictes que no han estat “violents”. Roigé ha assenyalat que l’assalt mortal en un bingo la setmana passada “és un cas aïllat greu” que res té a veure amb la situació general de la ciutat.

“S’ha d’evitar que situacions que són conjunturals, que s’han produït en determinats punts, no es converteixin en estructurals i es puguin resoldre de forma immediata”, ha dit. Durant l’estiu, ja es va establir un dispositiu especial en una zona de Tortosa on s’havien denunciat aquesta mena d’actituds i havien generat “malestar” a la ciutadania, una actuació que es va dur a terme en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i que va permetre “reduir i eliminar la situació”.

Tolerància zero

També l’inspector en cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernàndez, ha defensat que no hi ha problemes “greus” de seguretat a la ciutat, però ha destacat el suport que trobaran els agents de proximitat amb la unitat GREP per frenar l’incivisme i els petits robatoris, “que molesten, però que no són preocupants en l’àmbit de la seguretat”. “Davant alguns problemes conjunturals que s’estan presentant, hi ha moments en què la resposta ha de ser una mica més contundent”, ha assegurat.

L’alcaldessa de Tortosa ha enviat un missatge de “tranquil·litat i confiança” als ciutadans. “No hi ha un problema d’inseguretat, però hi ha fets que no volem tolerar de cap manera i amb aquesta unitat fem que hi hagi tolerància zero i tinguem una situació de bon veïnatge i de complement de la normativa”, ha defensat. “És fàcil transmetre una sensació d’inseguretat, sobretot amb les xarxes, però no tenim constància que s’estigui produint”, ha remarcat l’inspector Fernàndez.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -