14.3 C
Amposta

Tortosa commemora el desè aniversari de la mort de l’escriptor Gerard Vergés

L'homenatge va començar aquest dimecres a la biblioteca Marcel·lí Domingo. Durant l'esdeveniment, es van llegir fragments de la seva obra, i Quim Melchor, editor de dos llibres de Vergés, va oferir una conferència dedicada a l'autor tortosí

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper 23 d’abril se celebra el deu aniversari de la mort de l’escriptor tortosí Gerard Vergés. Per commemorar aquesta data i rendir homenatge al seu llegat literari, l’Ajuntament de Tortosa, juntament amb altres institucions i entitats, ha organitzat una sèrie d’actes que tindran lloc durant tot un any.

L’homenatge va començar aquest dimecres, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, a la biblioteca Marcel·lí Domingo. En aquesta ocasió, es van llegir fragments de l’obra del poeta en diversos idiomes, amb la presència de l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Cultura, Mar Lleixà i la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni. A més, l’editor de la revista Solstici i dos llibres de Vergés, Quim Melchor, va oferir una conferència dedicada a l’autor tortosí.

Durant tot un any, el consistori es dedicarà a difondre i apropar al públic els diferents vessants de la figura del poeta i escriptor tortosí. Entre les activitats previstes destaquen la creació d’un premi literari, la celebració d’un congrés amb la participació d’experts en l’obra de Vergés i la dignificació de l’Espai Vergés del parc Teodor Gonzàlez. A més, es realitzaran taules rodones, rutes literàries, presentacions de llibres, i altres esdeveniments que s’aniran anunciant.

Gerard Vergés (Tortosa, 1931-2014) va ser farmacèutic, professor universitari i escriptor. Va guanyar diversos premis literaris destacats, com la Creu de Sant Jordi, el Premi Carles Riba de poesia i el Premi Josep Pla. A més, va ser articulista habitual del diari Avui i va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Tortosa el 2009.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -