14.3 C
Amposta

Tortosa aprova la congelació dels impostos i la rebaixa de l’IBI als immobles amb plaques solars

La sessió també va aprovar la creació i composició del consell sectorial de participació ciutadana LGTBI

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple ordinari d’octubre a l’Ajuntament de Tortosa, d’aquest dilluns 4, ha aprovat la congelació un any més de les ordenances municipals per al 2022. Això suposa que els impostos i les taxes per a l’any que ve es mantinguin sense canvis. La proposta, però, sí que inclou una novetat: el govern municipal ha afegit una ampliació de la rebaixa de la bonificació que s’aplica a l’impost de béns immobles (IBI) a aquells edificis que incloguin sistemes d’obtenció d’energia alternativa, com ara plaques solars. La bonificació passa, per tant, del 20% que s’aplicava fins ara al 40%, sense que existeixin limitacions pel que fa a la tipologia d’edifici ni al seu valor cadastral. D’aquesta manera, el consistori vol impulsar la instal·lació de més plaques fotovoltaiques al municipi per reduir la petjada de CO₂.

El ple també ha aprovat la creació i composició del consell sectorial de participació ciutadana LGTBI, al qual s’afegiran, en els pròxims mesos, els consells de participació en l’àmbit social, el de gènere i el de salut.

La sessió ha sigut la primera que ha comptat amb la presència de tots els membres de la corporació al saló de plens, d’ençà de l’esclat de la pandèmia de coronavirus el març del 2020.

Pel que fa a les mocions presentades pels grups municipals, s’han aprovat les mocions de Ciutadans, per demanar la implantació d’un pla de xoc de minimització de les incidències en l’enllumenat públic, i una moció d’Esquerra Republicana, en rebuig al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió MAT Valmuel-Begues. Una altra moció sobre la mateixa qüestió, presentada per la CUP, ha sigut rebutjada. Tampoc ha prosperat la moció presentada conjuntament pels grups de Movem, PSC, Cs i CUP, a petició de diversos col·legis professionals, per a la construcció d’un nou hospital: Junts i ERC hi han votat en contra, fent costat al projecte d’ampliació que actualment hi ha damunt la taula i sense renunciar, han dit, a un possible nou hospital en el futur. L’altra moció de Movem, per declarar Tortosa com a àrea amb mercat tensat per als pròxims cinc anys, ha sigut rebutjada, com també l’altra d’ERC, per aprovar una ordenança municipal de promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, que arribava després de l’aprovació de la rebaixa de l’IBI.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -