14.3 C
Amposta

Tortosa anuncia una inversió de més de 200 MEUR i la creació de 1.500 llocs de treball a la ciutat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat aquest dijous una important implantació industrial que s’ubicarà al municipi. Es tracta de Kronospan, empresa líder mundial en la fabricació i distribució de taulers de fusta, amb més de 40 factories distribuïdes arreu del món. Els treballs per fer possible aquesta implantació industrial van començar fa més d’un any i han comportat moltes reunions. Des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha agilitzat tota la tramitació necessària per fer possible la inversió i s’està treballant per ajustar el planejament urbanístic per poder posar a disposició de l’empresa tots els terrenys que necessiten per fer viable l’operació.

Aquest matí, l’alcaldessa, juntament amb el conseller d’Empresa, Roger Torrent, i el director general de Kronospan a Espanya, Javier Macicior, han presentat els detalls que comporta la inversió. L’empresa té previst destinar més de 200 milions d’euros a la construcció de la planta, que ocuparà 25,6 hectàrees de terrenys al polígon industrial Catalunya Sud de Tortosa. La previsió és que estigui operativa a finals de l’any 2022. Això generarà la creació de 185 llocs de treball directes, una vegada estigui en funcionament la planta, i es calcula que, per cada lloc directe, se’n generen gairebé 10 d’indirectes, amb la qual cosa la xifra seria superior als 1.500 llocs de treball vinculats amb la producció principal.

Durant la presentació, Meritxell Roigé ha detallat com s’ha fet possible aquesta important inversió per a la ciutat i per al territori. Segons ha recordat, “la prioritat del govern de Tortosa durant aquest mandat és el de propiciar la creació d’ocupació, com la que ja es va fer possible amb la implantació de Florette al mateix polígon Catalunya Sud”. A més a més, ha assenyalat que, per la tipologia d’activitat de Kronospan, es podran generar diversos llocs de treball de perfil molt qualificat, amb la qual cosa s’afegirà encara més un valor afegit al teixit productiu de Tortosa.

El conseller Torrent ha explicat durant la seua intervenció que “la de Kronospan serà la major inversió estrangera registrada fins ara a les Terres de l’Ebre” i ha afegit que “és un projecte 100% sostenible i que s’inscriu plenament en el concepte de l’economia circular”.

El titular del Departament d’Empresa i Treball ha destacat que la notícia d’aquesta inversió “exemplifica allò que busquem fer des del Govern, atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes de futur que aporten valor afegit, amb efecte arrossegador i que estiren d’altres sectors productius”.

El director general de Kronospan Espanya, Javier Macicior, ha posat en valor la “feina feta en col·laboració tant amb la Generalitat com amb l’Ajuntament de Tortosa” i ha avançat que “la previsió és que la planta estigui operativa a finals de 2022”. El director general també ha explicat que “necessitarem tot un clúster d’empreses complementàries prop de la fàbrica per ser més competitius”.

L’activitat industrial de Kronospan es basa en l’economia circular i el reciclatge de matèria primera. “Aquests són objectius que des de Tortosa compartim com a ciutat verda que treballa pels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -