14.3 C
Amposta

Tortosa amplia els carrers destinats per a només vianants a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament

La mesura ha entrat en vigor aquest cap de setmana al carrer Bayerri i un tram del Pescadors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa amplia els espais públics destinats només a vianants a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament. Des d’aquest cap de setmana, els carrers Bayerri i un tram del de Pescadors s’han convertit en vies on només hi poden circular vianants. La mesura anticipa la futura reconversió urbanística d’aquesta zona a partir del tancament al trànsit de la plaça de la casa de la vila fa dos anys i mig. “Millorarà molt l’entorn, així com la dinamització del comerç, donant prioritat als vianants i tenint una ciutat més amable i bonica”, ha declarat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. El consistori disposa ja del projecte executiu per urbanitzar i reordenar aquesta zona a partir d’enguany amb recursos del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

Divendres es va instal·lar i pintar la senyalització que impedeix el trànsit rodat –a excepció de les operacions de càrrega i descàrrega comercials- circular pels dos carrers que donen accés a la plaça de l’Ajuntament. Roigé ha recordat que, en el cas del carrer Bayerri, la mesura permetrà garantir l’accessibilitat dels usuaris a l’oficina de Correus, que durant els últims mesos ja havien d’ocupar el carrer arran de les restriccions de seguretat imposades per la crisi del coronavirus.

Aquesta restricció arriba de forma anticipada a l’execució del projecte d’urbanització i reordenació del trànsit que afectarà, a banda la mateixa plaça de l’Ajuntament i els vials ja esmentats, el carrer Manuel Vilà i la plaça d’Emili Sanz. Es restringirà el trànsit rodat i els diferents espais s’urbanitzaran “al mateix nivell”. Amb la reordenació ja en marxa, els vehicles que arribin a aquesta última plaça podran accedir directament a l’avinguda de la Generalitat a través de la plaça Cabrera i el carrer de Sabina.

La mesura era una demanda de diferents entitats presents a la Taula Econòmica per implementar mesures per contrarestar la crisi del coronavirus. A diferència del que va passar inicialment fa dos anys i mig quan es va tancar la plaça de l’Ajuntament –una mesura que, d’entrada, no va ser ben rebuda per alguns sectors de comerciants de la zona-, Roigé creu que, aquest cop, l’alcaldessa argumenta que la nova ordenació portarà més beneficis que maldecaps.

“Vam tenir uns mesos complexos i el govern municipal vam creure que havíem d’aguantar perquè estàvem convençuts que aniria bé. Ara ningú entendria que tornessin a haver cotxes a la plaça de l’Ajuntament”, ha apuntat. Ara, precisa, representants veïnals i dels comerciants han avalat la idea. “La vida que té ara la plaça de l’Ajuntament ha canviat la vida, la manera de fer del centre de la ciutat. Si afegim que els carres de l’entorn són de prioritat invertida o per a vianants, millorarà molt l’entorn per a la dinamització del comerç, donar més importància als vianants i fer una ciutat més amable i bonica”, ha refermat Roigé.

109.000 euros en interessos de demora

D’altra banda, el ple municipal que tindrà lloc aquesta tarda de forma virtual preveu aprovar una modificació de crèdit de 116.000 euros, principalment, per fer front al pagament dels 109.000 interessos de demora en el preu d’expropiació dels terrenys per a la construcció de la piscina i el pavelló esportiu del nucli de Jesús. L’any 2011 els propietaris van recórrer la taxació feta pel mateix consistori i el jurat d’expropiacions de la Generalitat, que valorava la propietat en 175.000 euros. Finalment, el TSJC va elevar aquesta xifra als 867.000 euros, que l’Ajuntament va acabar pagant el 2015.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -