14.3 C
Amposta

Tortosa inclou la figura de l’hereu a les Festes de la Cinta 2024

Les entitats i associacions seran les encarregades d'escollir els seus representants, i podran tenir d'1 a 4 sents aquests: pubilla, hereu, pubilla infantil i hereu infantil

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa incorporarà la figura dels hereus a les festes de la Cinta, que se sumarà a les pubilles per representar les diverses entitats del municipi. Aquesta decisió, anunciada per l’alcalde Jordi Jordan i la regidora de Festes, Dolors Bel, respon a la tendència ja present en moltes localitats veïnes i reafirma el compromís amb la igualtat de gènere en tots els àmbits.

Durant aquesta setmana, l’ajuntament enviarà una carta a les associacions i entitats amb tota la informació necessària, ja que seran elles les encarregades de registrar i presentar els seus representants. El termini per a les inscripcions finalitzarà el 30 d’abril. Cada entitat podrà presentar una pubilla, un hereu, una pubilla infantil i un hereu infantil.

Quant a la indumentària de l’hereu, portarà camisa blanca, armilla, pantalons fins als genolls, mitges blanques i espardenyes. Pel que fa a l’edat de les pubilles/hereus hauran de ser nascuts entre l’1 de gener de 2006 i el 31 de desembre de 2008, mentre que les pubilles i hereus infantils hauran de ser nascuts entre l’1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2017. D’aquests, se seleccionaran quatre 4 representants principals: la reina, reina infantil, l’hereu major i l’hereu infantil.

Finalment, la junta de govern de l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat l’acord per licitar la direcció tècnica de la Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta, amb l’objectiu de reforçar aquesta àrea.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -