14.3 C
Amposta

Tivenys engega un projecte innovador amb bolquers reutilitzables

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tivenys engega un projecte innovador aquest nou curs a la Llar d’Infants del municipi. Gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona en matèria de medi ambient per reduir residus, el consistori ha fet una compra de més de 100 bolquers reutilitzables que utilitzaran quinze infants durant la jornada escolar. L’ajut és de 7.452,98 euros, el 95% del pressupost, que ascendeix als 8.102,92 euros.

Jana Vicente, primera tinent d’alcalde, ha explicat a Imagina Ràdio de forma detallada aquesta iniciativa. Per a decidir si tirar endavant aquest projecte o no, l’ajuntament va fer un estudi per saber quantes tones de residus de bolquers d’un sol ús es llencen cada any. L’anàlisi va arribar a la conclusió que Tivenys paga 7.200 euros per gestionar els bolquers, per tant, incloure aquests bolquers reutilitzables suposarà un estalvi al poble d’uns 500 euros anuals i, de retruc, permetrà un estalvi per les famílies d’entre 1.500 i 2.500 euros durant el període d’entre 0 i 2,5 anys.

Aquest projecte s’ha presentat aquesta setmana a les famílies de les nenes i els nens que aquest curs aniran a la Llar d’Infants. Segons Vicente, la iniciativa ha tingut una bona rebuda per part de les famílies, ja que totes s’hi han sumat. Els nens i les nenes marxaran a casa amb un bolquer reutilitzable posat i un en una bossa, d’aquesta manera l’endemà, en tornar a portar l’infant a la llar, la família li posarà el bolquer net i el brut a la bossa. Serà la Llar d’Infants qui s’encarregarà de netejar els bolquers bruts i desinfectar-los perquè puguin ser utilitzats de nou. Com bé ha dit Vicente, “d’aquesta manera no donem una feina extra a les famílies. Ens encarreguem nosaltres de la neteja”. Si la iniciativa funciona i és positiva, “seguirem els pròxims cursos”, ha conclòs.

Els bolquers ecològics i reutilitzables estan confeccionats per una empresa de les Borges del Camp, ADZ Nadons, que aposta pel comerç just i, a més, actualment té set dones contractades en risc d’exclusió social. Els teixits amb els quals creen els bolquers estan homologats per la Unió Europea i son aptes per a nadons. L’únic que es llença és un protector interior, però és 100% biodegradable.

Bolquers ecològics i reutilitzables de l’empresa ADZ Nadons

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -