14.3 C
Amposta

Som Amposta presenta un projecte per una ciutat més inclusiva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Som Amposta presenta un projecte al registre de l’Ajuntament d’Amposta “per una ciutat més inclusiva”. Des d’aquesta agrupació política creuen que hi ha una mancança en aquest aspecte i que moltes ciutats ja s’estan posant al dia amb aquest tema i apunten que una ciutat com Amposta no es pot quedar enrere.

Concretament la iniciativa vol la instal·lació de pictogrames al municipi i des de Som Amposta diuen que l’objectiu és que persones amb diversitat funcional identifiquin els edificis públics com la biblioteca, l’hospital, la policia, els bombers o les escoles. Les imatges representen objectes i accions de forma senzilla, comprensible en qualsevol llengua i, a més, ajuden en la transmissió d’un missatge visual immediat, clar i directe.

També creuen que els passos de vianants, sobretot els més propers a les escoles, permetran contribuir a que els infants puguin ser més autònoms en la mobilitat i, especialment, facilitaran la mobilitat de les persones amb TEA que responen molt bé a aquestes senyalística de pictogrames.

Una part del projecte també és la implementació de pictogrames als comerços, ja que apunten que això facilitaria la vida quotidiana de les persones amb diversitat funcional alhora de sortir al carrer a comprar menjar, el diari, anar a la farmàcia o a la perruqueria. Els pictogrames no només seran útils per les persones autistes, sinó que també les podran utilitzar els turistes que facin servir una llengua i alfabet diferents, com la Xina, Rússia, Japó, Aràbia Saudita o Israel.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -