14.3 C
Amposta

S’incrementen les donacions de sang per a un jove de Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La setmana passada la família d’Aaron Garcia Lliso, un noi de Deltebre de 16 anys que pateix una malaltia crònica que afecta el sistema immunitari, difonia un missatge demanant donants del grup sanguini A per al seu fill.

Ara, el noi ja compta amb 12 possibles donants que estan a mans del Banc de Sang per comprovar si són compartibles. Arran d’aquesta noticia, es va desencadenar una allau de missatges donant suport a la família i amb molts voluntaris per efectuar les donacions. El Banc de Sang, que ja tenia previst visitar el municipi de Deltebre el dissabte dia 16, va habilitar l’opció d’anar a donar sang exclusivament per a Aaron.

Ara, tot i que el noi ja té els donants que necessitava, la seva mare, Lucia Lliso, demana que «la gent vagi igual a donar sang. Que Aaron ja tingui els donants no significa que no pugui necessitar-ho un altre nen, o que ell en un futur en torni a necessitar».

Des de fa 6 mesos Aaron està ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, i en aquets temps ja ha rebut dos transfusions de sang.
La malaltia d’Aaron es caracteritza per una elevada susceptibilitat a les infeccions causades per bactèries i fongs. «Va començar a l’octubre amb una pneumònia i els metges ens van enviar directe aquí a Barcelona, on li porten el control des de que va nàixer, perquè en aquests casos tot es pot complicar», explica la seva mare.

L’equip mèdic que tracta al menor ha considerat com a únic tractament viable la transfusió de granulòcits de donants. El granulòcit és un tipus de cèl·lula de la sang, i més concretament un tipus de leucòcit (glòbul blanc) que forma part del sistema immunitari.

Per ser donant d’Aaron és necessari ser del grup sanguini A, però a banda s’ha de ser compatible, depenent de l’edat, l’estat de salut, etc.

L’extracció requereix un procés de 2-3 hores i el donant s’ha de sotmetre a un tractament de corticoides abans de la donació. La transfusió ha de ser molt ràpida, ja que les cèl·lules de la sang necessàries per a Aaron moren després de 4 hores d’haver-les extret.

Ara tot està en mans del Banc de Sang, que aquesta setmana s’ha començat a reunir amb els donants, i la família està a l’espera de noticies.
Aquest dissabte dia 16, a la Llar de Jubilats de Deltebre, estarà el Banc de Sang per tots aquells que vulguin fer les seves donacions. «Vull recalcar sobretot que tothom qui pugui vagi a donar sang, és molt necessari i no som conscients fins que no ens toca o fins que no ho veiem de prop», destaca la mare d’Aaron.

Font: Diari de Tarragona

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -