14.3 C
Amposta

Es publica el primer llibre d’alta cuina amb galera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Vicent Guimerà. La Galera. L’Antic Molí”, és el nom del llibre del xef de l’Antic Molí. Una obra que reivindica la galera, com a producte principal en creacions d’alta cuina. Ja fa més de deu anys que Vicent Guimerà, treballa amb aquest producte local i explicava que va començar a treballar amb aquest producte “com un repte que van proposar uns clients”, quan va sortir de la cuina per saludar-los, desprès de servir-los un àpat.

Al llibre s’inclouen mètodes per treballar la galera, documentació d’aquest crustaci, que sovint ha estat menystingut als fogons, i receptes amb uns quaranta plats diferents. Des de com fer salsitxes de galera, fins a la recepta d’una puntilla cruixent amb una suculent terra del crustaci. “Innovació, sense deixar de banda el saber fer de la tradició”, explicava el xef.

Vicent Guimerà, va estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha va realitzar pràctiques a restaurants punters com el del Nandu Jubany. Actualment és al capdavant del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, i compta amb una Estrella Michelin i  ha estat nomenat Cuiner de l’Any de Catalunya 2016. La seva cuina destaca per l’aposta pels productes ecològics i locals.

Des de 2008 l’Antic Molí celebra les Jornades de la Galera, un menú monogràfic anual amb aquest crustaci, que es pot tastar actualment fins al 31 de març.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -