EbreNotícies

Es publica el primer llibre d’alta cuina amb galera

Vicent Guimerà, xef i propietari de l'Antic Molí, reivindica aquest crustaci com a producte d’alta cuina

“Vicent Guimerà. La Galera. L’Antic Molí”, és el nom del llibre del xef de l’Antic Molí. Una obra que reivindica la galera, com a producte principal en creacions d’alta cuina. Ja fa més de deu anys que Vicent Guimerà, treballa amb aquest producte local i explicava que va començar a treballar amb aquest producte “com un repte que van proposar uns clients”, quan va sortir de la cuina per saludar-los, desprès de servir-los un àpat.

Al llibre s’inclouen mètodes per treballar la galera, documentació d’aquest crustaci, que sovint ha estat menystingut als fogons, i receptes amb uns quaranta plats diferents. Des de com fer salsitxes de galera, fins a la recepta d’una puntilla cruixent amb una suculent terra del crustaci. “Innovació, sense deixar de banda el saber fer de la tradició”, explicava el xef.

Vicent Guimerà, va estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha va realitzar pràctiques a restaurants punters com el del Nandu Jubany. Actualment és al capdavant del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, i compta amb una Estrella Michelin i  ha estat nomenat Cuiner de l’Any de Catalunya 2016. La seva cuina destaca per l’aposta pels productes ecològics i locals.

Des de 2008 l’Antic Molí celebra les Jornades de la Galera, un menú monogràfic anual amb aquest crustaci, que es pot tastar actualment fins al 31 de març.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close