14.3 C
Amposta

Es publica el primer llibre d’alta cuina amb galera

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

“Vicent Guimerà. La Galera. L’Antic Molí”, és el nom del llibre del xef de l’Antic Molí. Una obra que reivindica la galera, com a producte principal en creacions d’alta cuina. Ja fa més de deu anys que Vicent Guimerà, treballa amb aquest producte local i explicava que va començar a treballar amb aquest producte “com un repte que van proposar uns clients”, quan va sortir de la cuina per saludar-los, desprès de servir-los un àpat.

Al llibre s’inclouen mètodes per treballar la galera, documentació d’aquest crustaci, que sovint ha estat menystingut als fogons, i receptes amb uns quaranta plats diferents. Des de com fer salsitxes de galera, fins a la recepta d’una puntilla cruixent amb una suculent terra del crustaci. “Innovació, sense deixar de banda el saber fer de la tradició”, explicava el xef.

Vicent Guimerà, va estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha va realitzar pràctiques a restaurants punters com el del Nandu Jubany. Actualment és al capdavant del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, i compta amb una Estrella Michelin i  ha estat nomenat Cuiner de l’Any de Catalunya 2016. La seva cuina destaca per l’aposta pels productes ecològics i locals.

Des de 2008 l’Antic Molí celebra les Jornades de la Galera, un menú monogràfic anual amb aquest crustaci, que es pot tastar actualment fins al 31 de març.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Es viralitza un comunicat en favor de la cultura a les Terres de l’Ebre

La pandèmia provocada per la covid-19 ha fet que molts actes relacionats en la cultura es suspenguessin. Davant aquest fet, els músics i treballadors...

Un vehicle topa frontalment amb dos ciclistes a Freginals i un d’ells resulta ferit

A les 8:38 hores, un turisme ha topat frontalment amb dos ciclistes a la T-331 a Freginals (Montsià), en sentit Ulldecona. Segons informa el...

Les festes de Deltebre seran online i amb premis per a bescanviar al comerç local i de proximitat

L’Ajuntament de Deltebre ja va anunciar fa uns mesos la suspensió de les festes majors a causa de la pandèmia de la COVID-19 i...

La situació epidemiològica obliga a la Ràpita a anul·lar les Festes de la Mare de Déu

L’Ajuntament de la Ràpita ha comunicat aquest divendres a les entitats i associacions del municipi l’anul·lació de les Festes de la Mare de Déu...

Restauren la imatge de la Mare de Déu de la Cinta del segle XVII

Aquesta setmana ha tornat restaurada des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) la imatge de plata de la Mare...
- Anunci -
- Anunci -