14.3 C
Amposta

Silenci parcial: Dadescovid no informa de tots els ingressats a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya té actualment un portal web habilitat anomenat Dadescovid.cat, on cada dia al voltant de les deu del matí actualitza les dades de la pandèmia a Catalunya. Facilita de forma pública i transparent el seguiment epidemiològic de la pandèmia de la Covid-19 mitjançant el monitoratge dels indicadors clau definits en el pla de control de la transmissió del virus al país. S’utilitzen els casos Covid-19 confirmats per PCR o tests d’antígens per al seguiment epidemiològic, ja que la proves PCR/TA positives indiquen que és un cas actiu i pel seguiment epidemiològic és important la data en què s’inicia el cas.

Aquesta pàgina web actualitza els pacients ingressats per Covid-19 a tot el país, per regions sanitàries i també els pacients que estan a les UCI. Actualment a Catalunya apunta que hi ha 3.021 persones als hospitals per coronavirus, 705 de les quals a les UCI. Però si se sumen les dades de totes les regions hi ha un total de 2.902 ingressats a Catalunya, per tant, faltarien 119 per assignar a alguna de les regions sanitàries catalanes.

Segons aquesta web hi ha 68 pacients ingressats als hospitals ebrencs amb Covid-19, 20 dels quals a l’UCI. Malgrat això, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre xifra els ingressats per coronavirus en 118, en data d’aquest mateix dimecres dia 27 de gener. Concretament a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 27 ingressats a planta i 19 a l’UCI, a l’Hospital de Móra d’Ebre hi ha 4 pacients amb Covid, a l’Hospital d’Amposta 18 i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús 50.

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre d’aquest dimarts dia 26, el delegat del Govern Xavier Pallarès va explicar que, malgrat la pressió sobre els hospitals ebrencs per la incidència de la Covid-19, de moment no ha estat necessari derivar cap pacient a centres fora del territori. A més, hi ha preocupació per la situació de centres sociosanitaris. Especialment a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 50 ingressats amb Covid-19, 2 a la residència i 24 professionals. A la residència de les Teresianes, també al nucli de Jesús, hi ha una vintena d’afectades.

Els 50 ingressats que faltaria comptabilitzar a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre per arribar als 118 ingressats actuals, podrien ser els pacients de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, que son concretament 50, a causa de la desactualització de les dades per la pressió assistencial que estan tenint aquests dies. Malgrat això, des de Salut no han sabut explicar a la redacció d’Imagina Ràdio quin és el motiu real d’aquest desgavell pel que fa a les dades d’ingressos.

A continuació podeu veure les dades de les Terres de l’Ebre que apareixen a la web:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -