14.3 C
Amposta

Sidialda Natura, la granja escola ebrenca que t’ofereix una experiència immersiva, educativa i sostenible

Recentment, la Diputació de Tarragona els ha atorgat el Premi Emprèn, gràcies al que reconvertiran les antigues naus de conills en un menjador escolar i habitacions per a escoles i grups

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

A les Terres de l’Ebre, la granja escola Sidialda Natura s’ha convertit en un projecte de referència en l’educació ambiental i el lleure familiar. El que va començar als anys 80 com una explotació de granges de conills, impulsada pel pare de l’actual propietari, ha viscut una transformació radical per adaptar-se als nous temps. Després de quatre dècades d’activitat ramadera, la crisi del sector i l’augment del preu del pinso arran de la guerra d’Ucraïna van forçar la recerca d’una alternativa sostenible.

Sisco i Diana de Sidialda Natura.

Sisco i Diana, impulsors del projecte, acompanyats de cabres, ponis, gossets i molt molts animals ens van rebre aquesta setmana a les instal·lacions d’aquesta explotació dedicada al conreu d’olivera ecològica, on també fan visites d’escoles i famílies com a granja escola.

Ens expliquen que Sidialda Natura va néixer de la necessitat de reinventar-se. El pare de Sisco gestionava una explotació de conills, que es va anar ampliant amb els anys fins que el 2022, amb l’increment desmesurat dels costos, el negoci va deixar de ser viable. Al mateix temps, a l’hotel que regenta Diana al Perelló, molts clients preguntaven per la possibilitat de visitar animals i conills. Així, van decidir donar un altre “punt de vista” i va ser quan van convertir la granja en un espai de lleure i aprenentatge, que combina turisme, educació i experiències interactives amb animals.

Una experiència per a tota la família

El projecte ha anat creixent fins a convertir-se en una granja escola que organitza visites per a famílies i escoles, així com aniversaris, festes, trobades i celebracions. Les visites solen arrencar a les 10 del matí i inclouen un recorregut per totes les instal·lacions. La proposta està pensada per a petits i grans: des de l’experiència de donar el biberó a cabretes i xais, recollir ous o conèixer de prop la vida dels animals, fins a jocs tradicionals com curses de sacs, trencar l’olla o gimcanes.

Els visitants poden portar el seu propi pícnic o optar per dinars preparats per la granja. Els preus varien segons l’experiència: 8 euros per als adults i 5 euros per als infants a partir de 3 anys. Quan la visita es combina amb un àpat o una activitat extra, l’entrada és gratuïta.

Recentment, la Diputació de Tarragona els ha atorgat el Premi Emprèn, un guardó que reconeix 10 projectes destacats en responsabilitat social, sostenibilitat, talent i innovació. Sidialda Natura ha estat un dels premiats, gràcies al que han rebut 4.000 euros, que invertiran en la reconversió de les antigues naus de conills en un menjador escolar i habitacions per a escoles i grups. A més, des de la granja es poden fer excursions per la zona, com la visita a la muntanya de Cabrafreixet i les pintures rupestres, declarades Patrimoni de la Humanitat.

La principal dificultat: la burocràcia

Tot i l’èxit del projecte, Sisco ens explicava que la principal dificultat per tirar endavant la iniciativa és la burocràcia: «Hem de gestionar una quantitat immensa de papers i, a més, tot s’ha de fer per internet, cosa que ho complica molt».

Una desconnexió total en plena natura

Finalment, l’equip de Sidialda Natura anima tothom a visitar-los per disfrutar d’un dia diferent i conèixer els animals de prop. Un dels grans atractius és l’experiència immersiva en la natura, lluny de pantalles i dispositius electrònics. «No hi ha cobertura, i als cinc minuts els nens ja s’ho estan passant bé sense telèfons», conclou Sisco.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -