14.3 C
Amposta

Si vols, pots!

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquestes darreres setmanes he descobert a unes de les psiquiatres més interessants del nostre país. Ella prové de famílies benestants i cultes. Concretament, el pare és el reconegut psiquiatre, Rojas Marcos, i per part de mare és néta de l’economista català, Fabià Estapé. Davant d’aquestes estirps la probabilitat que aquesta psicòloga tingués èxit és molt elevada. Ella és Mariam Rojas Estapé.

A part de ser una gran psiquiatra la Mariam Rojas, també és una gran oradora amb un estil eloqüent propi. Certament, si voleu gaudir d’alguna de les seves xerrades, podeu mirar-les i escoltar-les a la plataforma d’internet de vídeos, YouTube. Segur que no us deixarà indiferents i probablement acabareu essent uns fanàtics seguidors d’aquesta gran especialista de la vida de les nostres neurones.

Una de les tesis de les seves xerrades tracta sobre la capacitat que tenim els humans de fer que les coses passin. Segons, Mariam, si ens mentalitzem i destinem els nostres recursos per arribar els nostres objectius al final ho aconseguim. Exemples, en tenim molts, cadascú de nosaltres podríem posar milers d’exemples de quan ens hem proposat algun objectiu hi ha passat: des de trobar una persona que tens ganes de veure i fas la volta al carrer i allí està, passant per aprovar exàmens i fins a trobar aquella faena que sempre has cercat. En fi, si vols, pots!

El cert, que el descobriment de Marian Rojas i les seves aportacions al món de les ciències socials, de la psicologia i del pensament positiu, m’ha donat una excusa tremenda per debatre aquestes idees amb la vetlladora i regidora de l’Ajuntament del Perelló, Marta Fucho. Les noves tecnologies donen les eines adequades que des de la distància pots mantenir debats sobre qüestions i tesis que simplement fa una dècada era quasi impossible.

Curiosament, el diumenge dia 30 de maig, el redactor d’Imagina Ràdio, Xavi Llambrich, publicava una entrevista d’un jove rapitenc, Lluc Sabaté. Una història de superació personal d’aquest jove que lluità contra un tumor que li van diagnosticar quan tenia disset anys. Un tumor que l’ha obligat a reinventar-se com a jove, com a persona, com a humà. Ara amb la nova seva faceta de la vida es dedica a editar vídeos per la plataforma, YouTube. El fet, que demostra Lluc Sabaté és que la vida sempre ens dóna una oportunitat per tornar a néixer, i en tot cas, sempre hem de mantenir la il·lusió de viure i tenir un caràcter positiu per superar les adversitats inesperades que la vida ens presenta. Tenint clar que si vols, pots.

Per últim, recomanar el llibre escrit per l’ebrenca, Irene López, i il·lustrat per la flixanca, Ainhoa Kuns, “La flamenca Emma” un conte que el divendres dia 28 de maig, es va fer la presentació a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa a càrrec de Dr. Carlos López, coordinador de recerca territorial de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre i investigador principal de projecte Emma. Cal mencionar que els diners recaptats amb la venda d’aquest llibre anirà al projecte mencionat anteriorment, per a la recerca de la cura del càncer de mama. Una malaltia que cada any s’emporta més de 500 mil vides a tot el món.

El conte inspirat amb el vídeo promocional d’aquest projecte de recerca, obra de Lydia Beltri, de Lupini & Ratini Produccions Sideral, narra la història de l’Emma, la flamenca més flamenca del delta de l’Ebre, juntament amb la seva germana Fangar i el seu amic Soleil, ens explicarà com s’ho va fer per convertir-se en una prestigiosa investigadora en la recerca del càncer de mama.

Batiste Forcadell, economista

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -