14.3 C
Amposta

Sí a la agricultura ecològica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els sols son imprescindibles per la vida del planeta també peces clau en el sector primari el primer del nostre territori, però la gran pressió que l’home fa sobre els recursos naturals d’aquests estan arribant a una situació límit i molt critica. L’ús intensiu que en fem amb l’agricultura tradicional té com a conseqüència la pèrdua de la seva estructura, de la matèria orgànica, dels microorganismes que el formen que son els que fan els processos metabòlics i contribueixen a la seva nutrició hi ha tot el creixement vegetal, millorant la captació de nutrients per part de totes les plantes. El problema rau en el fet que es fan servir fertilitzants químics per suplir la baixa fertilitat amb quantitats cada vegada més grans, amb més dosis i més sovint fet que provoca la contaminació del sol, l’aigua i l’aire.

Una bona gestió és un factor essencial de l’agricultura ecològica i sostenible proporcionant un suport a la regulació del clima, per salvaguardar tots els serveis de la biodiversitat i els ecosistemes que tenim. Avui el sol es defineix com la capa més superficial de l’escorça terrestre que està formada per partícules minerals, matèria orgànica, aire, aigua i tots els organismes vius animals o plantes. Aquesta és una part crítica de la biosfera per la producció d’aliments i el manteniment del medi ambient.

Per tenir aquest ús ecològic i sostenible del sol en l’agricultura s’ha d’assegurar la seva rendibilitat amb un ús de pràctiques agronòmiques, com l’aplicació de microorganismes formulats que asseguren a l’agricultor la garantia de qualitat que necessita per assegurar l’ús que busca. Hiltner va ser el primer l’any 1904 a descriure el fenomen d’atracció dels microorganismes cap als rails de les plantes fenomen anomenat “efecte rizoferic” que provoca un d’acostament de gran potencial perquè augmenta la productivitat del sol i no és nociu. També és important el treball del camp per suplir els agents químics com els productes de matar les males herbes fent-ho de manera mecànica o manual.

L’agricultura ecològica representa en aquests moments el 25% de la producció que es fa en el país però va pujant sent un indicador de futur m’entres que la tradicional va baixant any rere any començant a ser el passat de l’agricultura. Fins ara no hem set capaços de trobar la connexió entre l’aigua, el clima, els aliments, la biodiversitat i la nostra vida mantenint un tipus d’agricultura que no ajuda a la sostenibilitat, esperem que cada vegada més hi hagi més consciència pel que fa als sols malmesos del nostre territori i més agricultura ecològica. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -