14.3 C
Amposta

Set vigilants que treballen per Renfe a la demarcació estan de baixa per agressions

El més vist

spot_img
- Advertisement -
F.R.- Els vigilants de seguretat que treballen per Renfe a la demarcació de Tarragona han exigit aquest dijous un plus salarial de perillositat de 400 euros i més mesures de protecció -com ara armilles antibales i armes- davant les agressions que, diuen, pateixen “a diari”. Segons el col·lectiu, en la darrera setmana han hagut d’agafar la baixa 7 dels 32 efectius de la zona de Tarragona. Convocats pel Sindicat de Treballadors (STR), prop d’una trentena de persones s’han manifestat a les portes de l’estació del ferrocarril de Tarragona amb xiulets i pancartes. El col·lectiu vol repetir les accions de protesta cada divendres, de forma indefinida, fins que no s’atenguin les seves reivindicacions.
Els vigilants de seguretat de Renfe fa temps que demanen un plus salarial de 400 euros en concepte de perillositat, com reben els que treballen del Metro de Barcelona. Ara, diuen, tot just reben un complement de menys de 20 euros al mes, dins una nòmina que no arriba als mil euros. “Renfe diu que no tenim perillositat, però hem de lluitar a diari amb tota mena de gent i patim agressions cada dos per tres per 944 euros”, ha lamentat un dels vigilants, Miguel Caballero.

- Advertisement -

Els vigilants demanen que es creïn més llocs de treball perquè, amb els que hi ha ara -prop d’una setantena d’efectius a la demarcació de Tarragona-, han d’allargar les jornades per cobrir totes les hores de servei. També volen que se’ls proporcioni material adequat per part de les empreses, com ara armilles antibales i armes, i no renuncien a canviar “l’obsolet” conveni col·lectiu amb el propòsit de millorar les condicions.

El president del comitè d’empresa de Trablisa, Claudio Rebull, ha defensat que les seves demandes estan justificades. En la darrera setmana hi ha hagut diversos casos d’agressions a la demarcació que han comportat una ruptura de canell, un dit trencat i una luxació d’espatlla, entre d’altres. També hi ha vigilants de baixa per depressió i ansietat, farts dels conflictes amb usuaris –sobretot per no pagar el bitllet. “La gent no ens té respecte ni ens reconeix com a autoritat. No volen identificar-se, es posen violents i acaben agredint-nos”, ha denunciat.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -