14.3 C
Amposta

[FOTOS] La “Tortosa desapareguda”, en un llibre excepcional amb imatges inèdites

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

F.R.- ‘Tortosa Desapareguda’ és un recull fotogràfic d’un total de 162 imatges referides a la ciutat de Tortosa que comprèn un període de cent anys aproximadament. L’objectiu de la tria bàsicament és donar a conèixer espais i elements que han desaparegut en el transcurs del temps, la visió dels quals ens ajuda a descobrir i a interpretar el paisatge urbà ja oblidat o en el qual vivien els nostres avantpassats. Els comentaris, a manera de peus de les fotografies, ens ajuden a contextualitzar-les i a reflexionar sobre un passat ja intangible.

El llibre està editat per Efadós i l’encarregat de la selecció fotgràfica és l’historiador Albert Curto Homedes. Curto és el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre des del 1992 i ha escrit diversos llibres temàtics sobre història i difusió fotogràfica. Tambés és director de la publicació Recerca.

Efadós ha editat fins a 21 llibres d’aquest estil, dedicats a poblacions com Tarragona, Palamós, Vic, Manresa, Barcelona, Reus i Prades. Des de l’editorial, comenten que l’edició tortosina és especial, perquè moltes de les instantànies són inèdites. Un llibre imprescindible, pels enamorats i enamorades de la capital del Baix Ebre.(

(Imatges cedides per Efadós)

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -