14.3 C
Amposta

Set projectes innovadors i sostenibles invertiran més de 3 MEUR a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa aquest dimarts el projecte PECT Ebre Bioterritori, quan s’ha dut a terme la reunió inicial amb els set socis, els quals impulsen operacions amb una inversió total de 3,1 milions d’euros. Els set projectes s’executaran fins a finals de l’any que ve i el seu principal objectiu és potenciar models de negoci innovadors i sostenibles a les Terres de l’Ebre. Així mateix ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Xavier Faura.

La reunió ha abordat qüestions de funcionament, com el model de governança i s’ha fet un repàs de la normativa europea, estatal i catalana que han de complir tots els socis beneficiaris de les operacions. El PECT Ebre Bioterritori pretén aprofitar el capital natural de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses a través de l’impuls de models de negoci sostenibles. En aquest sentit, els socis representen tots els actors: l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector empresarial i la societat civil. Les set operacions que integren el PECT Ebre Bioterritori son les següents:

1. Fundació Cívica Innomnium: emprenedoria cívica per fomentar la sostenibilitat territorial de les Terres de l’Ebre. Aquesta operació té l’objectiu de promoure l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació oberta i descoberta emprenedora, mitjançant elements de conscienciació per activar el compromís social i divulgació per fomentar la cultura participativa del territori.

2. Eurecat: Living Lab Delta de l’Ebre. Es posarà en marxa al centre Eurecat d’Amposta, on s’habilitarà un espai per investigar i proposar solucions innovadores amb la metodologia de cocreació, codisseny i cogestió amb els agents socioeconòmics sobre diferents eixos temàtics. Entre altres actuacions es muntarà un laboratori ambiental d’ecosistemes aquàtics i es reorganitzarà el magatzem.

3. Universitat Rovira i Virgili (URV): Laboratori d’Innovació per a l’Educació Ambiental. L’objectiu d’aquesta operació és facilitar l’accés a les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement als alumnes dels centres educatius del territori i la població en general.

4. Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE): impuls de la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. Es pretén transformar la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera en un instrument associat al reconeixement de la qualitat dels productes i serveis desenvolupats a partir de la implementació dels resultats dels processos d’innovació del territori, incrementant-ne la visibilitat al mercat.

5. Cenfim: identificació, caracterització i comunicació d’atributs de sostenibilitat de producte per a les empreses de l’hàbitat. L’objectiu general de l’operació és dotar les empreses hàbitat del clúster Cenfim del coneixement, eines i recursos adients per a comunicar de manera eficaç els atributs de sostenibilitat dels seus productes.

6. Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita: Blue Economy Center. Es crearà un centre de referència per impulsar els nous models de negoci basats en l’economia blava a les Terres de l’Ebre. L’actuació inclou els passos necessaris per a l’adaptació de l’edifici Duanes per allotjar-hi el Blue Economy Center.

7. Consell Comarcal del Baix Ebre: coordinació del PECT. El Consell assegurarà que els objectius s’assoleixen de forma adequada, a través del seguiment, gestió, coordinació i avaluació de les diferents operacions.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -