14.3 C
Amposta

Estudien submergir dics intel·ligents per aturar la regressió del Delta de l’Ebre

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La regressió del Delta de l’Ebre ha estat el tema principal d’una reunió de treball que s’ha realitzat a l’Ajuntament de Deltebre i que ha comptat amb la participació de les diferents administracions i agents del territori implicats en aquesta qüestió.

D’aquesta manera, a banda del propi alcalde de Deltebre, Lluís Soler, també ha participat el subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, el secretari d’Habitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, el president del Comunitat de Regants de l’Esquerra, Javier Casanova, altres càrrecs institucionals, la corporació municipal i agents del municipi implicats

En el marc de la reunió, entre d’altres temàtiques, s’ha explicat la línia que s’està treballant des de l’Ajuntament de Deltebre per la regressió i protecció de les platges de Deltebre. Una proposta, després de dos anys de treball, que consta d’uns dics intel·ligents, submergibles i inflables mitjançant l’aigua del mar.

Aquests dics, en funció de les condicions de l’onatge, romanen inflats o desinflats. Per una banda, en situacions de forts temporals, tots els dics s’inflen generant una barrera de protecció que trenca la onada del temporal abans d’arribar a la costa. Per altra banda, en situacions de no-temporal, s’inflen els dics corresponents per facilitar o evitar, depenent de les necessitats, el transport de sediments al llarg de la costa. Amb l’objectiu, aquest últim, d’aconseguir una amplada de platja més homogènia a tot el litoral, així com evitar l’acumulació de la sorra a la bocana de la Badia del Fangar.

En tot cas, a partir d’ara, des de l’Ajuntament de Deltebre s’emplaça a l’administració catalana i espanyola per a cercar el finançament corresponent per a la realització de la prova pilot. En qualsevol cas, des de l’Ajuntament de Deltebre, també s’aportarà aquesta proposta d’acció com una possibilitat més en el marc de la Taula pel Consens del Delta.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -